Metoda "Accidentul" LOVEŞTE din nou! Cum puteţi evita să ajungeţi victimă

30 Iul 2015
Metoda
Polițiștii din Brașov efectuează, joi dimineaţa, 8 percheziții la persoane bănuite că ar fi obținut 300.000 de lei prin inducerea în eroare a mai multor persoane cu privire la producerea unor accidente de circulație în care ar fi fost implicate rude ale victimelor.

Din cercetări a reieșit că, în anul 2015, persoanele vizate de percheziţii ar fi indus și menținut în eroare mai multe victime pe care le-au indus în eroare prin deja celebra metodă – "Accidentul".

Astfel, oamenii erau minţiţi că o rudă apropiată a avut un accident şi cereau bani în numele acestora. În schimbul banilor, intermediarii se angajau că vor rezolva favorabil situația juridică a presupusului autor al accidentului.

Activitatea infracțională ar fi fost planificată și coordonată de persoane condamnate pentru infracțiuni grave, iar activitatea de colectare a sumelor de bani era realizată prin interpuși.

Cum metoda "Accidentul" a ajuns de notorietate, Poliţia Română nu încetează să informeze care sunt procedurile normale în cazul unui accident şi ce trebuie să faceţi ca să nu ajungeţi victima unei astfel de înşelătorii.

POLIȚIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANADĂ:

Nu dați curs instrucțiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calități oficiale.

Nu oferiți date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului.

Notați numărul de telefon de la care ați fost contactat sau de la care ați primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă și păstrați atât apelurile cât și mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care ați fost deja prejudiciați.

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI?

Pentru a evita să deveniți victima unei infracțiuni de înșelăciune, este bine să analizați cu atenție informațiile primite și să vă puneți câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.

Înainte de a vă oferi ajutorul, aveți în vedere și următoarele aspecte:

În caz de accident, nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătorești în acest sens sau prin societățile de asigurări.

Orice accident de circulație are două variante de soluționare: 1) depunerea unei plângeri la unitatea poliție, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau 2) înțelegerea amiabilă a părților, ceea ce presupune repararea daunelor folosind polița de asigurare auto obligatorie.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgență este cea medicală și nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât și autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

De asemenea, trebuie să cunoașteți faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, anunțat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru.

Chiar dacă ar putea exista alte surse, care să transmită informația înainte ca aceasta să vă parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acțiune.

În cazul în care sunteți martorul unei infracțiuni sau victimă acesteia, apelați în cel mai scurt timp numărul de urgență 112 și rețineți cât mai multe detalii! 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră