Înșelăciunea prin metoda ACCIDENTUL lovește în Târgoviște

11 Iul 2015
Înșelăciunea prin metoda ACCIDENTUL lovește în Târgoviște
Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița atrage atenția cetățenilor că, în ultimul timp, s-au înmulțit înșelătoriile prin metoda ”Accidentul”.
În ziua de 10 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați că două persoane ar fi fost înșelate cu diverse sume, prin această metodă, se afirmă într-un comunicat de presă.

Din cercetări a reieșit că părțile vătămate ar fi fost contacte telefonic de o persoană necunoscută care, sub pretextul implicării unor rude în accidente de circulație, le-a solicitat 12.000 de euro și 2.000 de lei.

În ambele situații, bănuitul și-a atribuit în fals calitatea de doctor, iar banii solicitați erau necesari pentru o presupusă intervenție chirurgicală.

În prezent, polițiștii efectuează cercetări pentru identificarea bănuiților și recuperarea prejudiciului.

Pentru prevenirea unor astfel de situații, polițiștii dâmbovițeni recomandă cetățenilor să manifeste prudență în cazul în care sunt contactați telefonic și să nu dea curs solicitării de a trimite bani persoanelor necunoscute, ”în ciuda impulsului imediat cauzat de reacția emoțională”.

”Verificați dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier; cereți date despre unitatea medicală, de poliție sau parchet unde s-ar afla aceasta și sunați pentru confirmare sau apelați chiar persoana respectivă pe numărul cunoscut de dumneavoastră.

Dacă sunteți contactat de un 'binevoitor', care vă apelează în numele unei rude apropiate, și totuși nu ați putut verifica veridicitatea informațiilor, solicitați-i acestuia o întâlnire directă și anunțați poliția la numărul de urgență 112 pentru a vă acorda sprijin, nu mergeți la aceste întâlniri decât însoțiți de reprezentanții poliției”, se precizează în comunicat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră