Mesajul unui patron de pe litoral pentru inspectorii ANAF: Nu ne nenorociți... E păcat de noi. Faceți să ieșim OK!

29 Iul 2015
Mesajul unui patron de pe litoral pentru inspectorii ANAF: Nu ne nenorociți... E păcat de noi. Faceți să ieșim OK!
Direcția Antifraudă Fiscală a reînceput în forță controalele pe litoral. Inspectaorii antifraudă au controlat, la sfârșitul săptămânii trecute, 99 de agenţi economici, fiind aplicate sancțiuni de aproape 700 de mii de lei.
 
Controalele inspectorilor fiscali au stârnit reacții diverse din partea celor care dețin afaceri la malul mării.
 
Unii au protestat, s-au revoltat, au făcut scandal, alții au încercat, prin fără a apela la violență, să scape de penalități. Un astfel de caz este cel al unui agent economic care-i roagă pe agenții antifraudă, prin intermediul unei scrisori,să treacă cu vederea abaterile pentru că societatea mai fusese sancționată de trei ori.

"Nu ne nenorociti... E pacat de noi. Faceti sa iesim OK. Am 'mancat' inca trei controale antifrauda. Chiar muncim mult si platim mult la stat. Avem 24 de angajati la care le asiguram painea... Tb (trebuie - n.red.) sa iesim cu avertisment, avem 3 amenzi", a scris reprezentantul firmei controlate de ANAF.
 
ANAF a postat pe contul său de Facebook cele două pagini pline cu rugăminți.

 
"Pe un caiet lăsat strategic pe o masă din apropierea inspectorilor antifraudă aflaţi în control pe litoral, un reprezentat al firmei verificate le-a transmis acestora o rugăminte: să închidă cumva ochii la cei cca 25.000 de lei (peste 5.000 de euro) pe care nu i-au înregistrat în casa de marcat în acea zi şi să le dea doar un avertisment, fără să le suspende activitatea. Pentru că ei au 24 de angajaţi şi au mai fost deja avertizaţi, riscând acum suspendarea. Citind aceste rânduri, ne-am gândit la acei contribuabili oneşti care au tot 24 de angajaţi cărora le "asigură" pâinea şi care plătesc şi ei destule taxe la stat. 
 
Acestor antreprenori corecţi vrem să le transmitem un singur lucru: "Vă asigurăm că vom aplica legea cu stricteţe şi vom păstra acelaşi ritm al controalelor până când vom reuşi, atât cât ne stă în putinţă, să asigurăm acel mediu concurenţial onest pe care voi îl meritaţi", este mesajul postat pe Facebook de Serviciul de Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media al ANAF.

Rezultatele controalelor ANAF


Wekend-ul trecut, ANAF a controlat 99 de agenţi economici de pe litoral. Au fost vizate dotarea şi utilizarea caselor de marcat electronice fiscale, precum şi respectarea disciplinei fiscale şi provenienţa legală a mărfurilor. În urma controalelor au fost aplicate amenzi în valoare totală de 699.941 lei iar inspectorii au suspendat activitatea unei unităţi.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de ANAF, rezultatele acţiunii de control sunt următoarele:

- amenzi aplicate în valoare de : 699.941 lei
- avertismente aplicate: 11
- confiscări: 12.451 lei
- numărul agenţilor economici verificaţi: 99
- inspectori fiscali participanţi: 150
- suspendări de activitate: 1

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră