Mesaj disperat: Serviciul meteo al unei ţări nu se privatizează. Opriţi nebunia începută de Guvernul Cioloş!

23 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Mesaj disperat: Serviciul meteo al unei ţări nu se privatizează. Opriţi nebunia începută de Guvernul Cioloş!

Fostul director general al ANM, Ion Sandu, a cerut joi Executivului să oprească procedurile începute de Guvernul Cioloş privind instalarea unui management privat la Administraţia Naţională de Meteorologie.

"Mesajul meu este ca Guvernul României, indiferent de comentariile care se fac, să oprească nebunia începută de Guvernul Cioloș. Este inadmisibil ca o țară să aducă management privat, o firmă privată din altă țară, să facă prognoză în caz de fenomene meteorologice periculoase", a afirmat Ion Sandu, în prezent preşedinte al Societăţii Meteorologice Române, conform agerpres.ro.

El a amintit că a demisionat de la conducerea ANM chiar în ziua  în care s-a demarat procedura de management privat, respectiv  la 19 decembrie 2016. "Sunt argumente atât de grele care trebuie aduse Guvernului actual și Parlamentului actual să oprească această nebunie pentru că nici măcar nu realizează că civilizațiile umane dispar datorită schimbării climei. Nu intru în detalii astăzi, dar nu se poate să intri în management privat, care înseamnă de fapt privatizare, la serviciul meteorologic al unei țări. Nu există nicăieri în lume nu există să privatizezi serviciul meteorologic al unei țări, să îți facă prognoza din altă țară și să nu mai ai controlul dacă se declanșează peste 10 ani război meteorologic", a mai spus Ion Sandu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră