Mama poliţistului Bogdan Gigină a povestit drama prin care a trecut în seara fatală:„Copilul meu era coplet desfigurat, cu gâtul retezat“

20 Sep 2016 | scris de Mara Răducanu
Mama poliţistului Bogdan Gigină a povestit drama prin care a trecut în seara fatală:„Copilul meu era coplet desfigurat, cu gâtul retezat“

 

„Nu am vrut pina acum sa vorbesc despre trairile noastre;acum vreau ca toti cei care ne-ati "condamnat" sa intelegeti de ce nu am facut-o.Sint lucruri greu de spus si greu de imaginat ptr voi care sinteti parinti.In seara zilei de 20 oct2015 in urma telefonului primit la ora 19,02. Am alergat catre spitalul universitar.Cel care ne-a anuntat de accident repeta "nu pot sa cred ca s a intimplat asta"nu pot sa cred....Sotul meu si-a imbracat un trening peste pijama si a plecat cartre spital....eu m-am blocat nu reuseam aa ma imbrac....eram ...paralizata....I-am spus sa alerge sotului meu ..."am sa ajung cu un taxi nu ma astepta ....du-te linga baiat".

Am iesit in strada cautind un taxi .....greu de gasit ...afara ploua torential.Am pornit catre zona Unirii spunind rugaciuni ptr viata copilului meu.Nu imi pasa ca oamenii se opreau si ma priveau ca pe un om debusolat nu-mi pasa....decit de el , de copilul meu, imploram Divinitatea ca el sa fie bine.In momentul in care an intrat in spitalul Universitar am avut impresia ca toata lumea ma cunoaste.Cel de la intrare -a intrebat: "Sinteti mama politistului accidentat? Mi-a arat usa unde copilul meu era resuscitat. Am intrat si acolo am gasit un copil, copilul meu coplet desfigurat, cu gitul retezat; cu chipul plin de singe,pardoseala era plina de singe;m-am prabusit la picioarele lui,sarutindu-le si strigindu-l.

Inca avea sosetele ude un picioare.M-am trezit ridicata brusc si zguduita de umerii...medicul de garda plingea si incerca sa ma faca sa inteleg ca nu se mai poate face nimic.M-am prabusit din nou la picioarele copilului meu ,implorind si privind oamenii care desi stiau ca nu se mai poate face nimic ptr el nu vroiau sa renunte.Nu am sa uit niciodata cum acei oameni incercau imposibilul,nu am sa uit lacrimile care li se inodau sub barba... Astazi privesc, privim neputinciosi la nedreptatea facuta sufletului copilului nostru“, se arată în mesajul mamei lui Gigină. 

Pe 28 octombrie, Gabriel Oprea a fost citat la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti pentru audieri. La iesire declara ca a respectat legea: "Am raspuns la toate intrebarile puse de procurori, eram in timpul serviciului, imi faceam datoria. Veneam de la o institutie a statului roman. Nu mai am voie sa spun mai mult decat am declarat. N-am avut nimic in plus fata de ce au avut toti ceilalti ministri de Interne. N-am avut nicio zi de concediu, am muncit de dimineata pana seara, intr-un context greu de securitate. De cate ori vom fi chemati la Parchet, vom declara. In toata activitatea mea de ministru, nu am incalcat legea".

Gigină şi Colectiv au schimbat GuvernulLa doua zile de la audierea lui Oprea izbucneste incendiul in clubul Colectiv. Gabriel Oprea isi face aparitia la fata locului din motive de siguranta nationala si interes national. Doar ca tragedia nu calmeaza spiritele, din contra - scoate tinerii in strada. Potrivit unor surse, Oprea nu vrea sa renunte la scaun iar Victor Ponta isi depune mandatul de premier. Cade tot Guvernul.

Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa pe 20 octombrie 2015

Pe 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină, cel care făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea- pe atunci ministru de Interne-şi-a pierdut viaţa după ce a intrat cu motocicleta într-o groapă. Cazul, unul extrem de controversat a deschis „Cutia Pandorei“ în ceea ce priveşte folosirea coloanelor oficiale de către demnitari. S-au deschis anchete, s-au schimbat guverne şi, forţat de împrejurări, Gabriel Oprea şi-a dat demisia. A rămas întrebarea: cine se va face vinovat în acest caz şi cine plăteşte pentru moartea poliţistului Gigină? Dezamăgiţi de faptul ca ancheta bate pasul pe loc în cazul lui Bogdan Gigină, părinţii tânărului, care au preferat după accident să nu discute cu presa despre ceea ce au păţit fiul lor, lansează acuze grave la adresa sistemului.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră