Medicul Radu Zamfir şi soţia sa, naşi la nunta fiicei unuia dintre moţii salvatori

13 Sep 2015
Medicul Radu Zamfir şi soţia sa, naşi la nunta fiicei unuia dintre moţii salvatori
Medicul Radu Zamfir, unul dintre răniţii în accidentul aviatic produs în ianuarie 2014 în Munţii Apuseni, şi soţia sa au fost, sâmbătă, naşii de cununie ai fiicei unuia dintre cei trei moţi care au găsit epava aeronavei și supraviețuitorii, Gheorghe Trif, informează ziarulunirea.ro.

Ceremonia religioasă s-a desfășurat la Biserica ”Sfinții Mihail și Gavril” din Horea, iar masa festivă, la care au participat peste 300 de persoane, cu meniu tradițional din zona Munților Apuseni, a avut loc la căminul cultural din aceeași comună.

La nuntă au mai participat şi doctorul Cătălin Pivniceru şi copilotul Răzvan Petrescu, şi ei răniţi în accidentul aviatic din Munţii Apuseni.

Pe 20 ianuarie 2014, un avion YR-BNP de tip Britten-Norman BN-2A-27 Islander, care transporta o echipă de medici de la București la Oradea pentru o prelevare de organe, a executat o aterizare forţată lângă localitatea Petreasa, la limita dintre judeţele Cluj şi Alba.

În urma accidentului, pilotul Adrian Iovan și tânăra Aurelia Ion, studenta la medicină, şi-au pierdut viaţa, iar copilotul şi 4 medici au fost răniţi. Este vorba despre copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal Beiuş, judeţul Bihor.

Epava avionului nu a putut fi reperată imediat de către autoritățile implicate în căutarea ei, ceea ce a stârnit un adevărat scandal la nivel național, fiind găsită după circa 5 ore de 3 pădurari: Argentin Todea, Gheorghe Trif şi Gheorghe Giurgiu, care au fost declarați în august 2014 cetățeni de onoare ai comunei Horea.





Alte stiri din Actualitate

Ultima oră