Meciul România-Polonia a dat Bucureştiul peste cap. Suporterii polonezi, blindaţi cu săbii, cuţite şi materiale pirotehnice

11 Noi 2016 | scris de Mara Răducanu
Meciul România-Polonia a dat Bucureştiul peste cap. Suporterii polonezi, blindaţi cu săbii, cuţite şi materiale pirotehnice

În drum spre Arena Naţională, suporterii s-au oprit în Centrul Vechi, unde au izbucnit şi primele violenţe. Mai mulţi polonezi s-au încăierat şi 6 dintre ei au fost ridicaţi de jandarmi şi duşi la Secţia 14 de Poliţie, pentru audieri.

în plus, înainte de a ajunge în Bucuresti, suporterii polonezi au fost verificaţi minuţios  de jandarmii care i-au luat în primire încă de când au intrat în ţară. Zeci de autocare au trecut prin filtrul de pe autostrada Bucureşti-Pitesti, chiar la intrarea în Capitală. „La filtrul instituit la ieșirea de pe Autostrada A1, jandarmii bucureșteni au depistat mai multe materiale interzise: arme albe și materiale pirotehnice în mașinile cu care suporterii polonezi se deplasau spre stadion“, potrivit paginii de Facebook a Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

În urma acestui control, aproximativ 60 de suporteri polonezi au fost opriți pentru alte verificări. Naționala de fotbal a României întâlnește vineri, la ora 21,45, pe Arena Națională, echipa Poloniei, adversara sa din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018. Peste 1.000 de jandarmi acționează pentru asigurarea ordinii publice în apropierea Arenei Naționale. Aceștia vor fi sprijiniți de șase ofițeri de poliție polonezi specializați în gestionarea competițiilor sportive cu grad ridicat de risc, care au misiunea de a facilita dialogul și transmiterea principalelor mesaje ale autorităților române.

Totodată, peste 2.000 de polițiști au fost mobilizați în contextul acestui meci de fotbal, Direcția Generală a Poliției Municipiului București precizând că este catalogat cu grad de risc ridicat pe linia ordinii publice.

Prelungire de program la Metrorex şi devieri RATB 

Metrorex anunta ca trenurile de metrou vor circula astăzi  dupa un program prelungit cu o ora si jumatate, cu ocazia meciului de fotbal dintre echipa nationala a Romaniei si cea a Poloniei. De asemenea, traficul din jurul National Arena va fi restrictionat. Ultimele trenuri de metrou vor pleca de la statiile capat de magistrala la ora 01.00 pe Magistralele 1, 2 si 3, respectiv la ora 01:45 pe Magistrala 4. Intervalul de circulatie va fi de maximum 10-12 minute. De asemenea, incepand cu ora 17:00, circulatia masinilor va fi restrictionata in preajma stadionului, pe strazile Maior Coravu, Tony Bulandra si Sergent Vasile Serbanica. In plus, autobuzele si troleele care circula pe strada Vatra Luminoasa sunt deviate pe strada Tony Bulandra.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră