MĂRTURII DIN INFERN: ”În 30 de secunde focul s-a extins peste tot (...) ne-am călcat în picioare. Care a fost mai tare trăiește”

31 Oct 2015
MĂRTURII DIN INFERN: ”În 30 de secunde focul s-a extins peste tot (...) ne-am călcat în picioare. Care a fost mai tare trăiește”
Mai martori care au reușit să supraviețuiască incendiulu au povestit scenele de groaza  prin care au trecut dupa ce focul a cuprins, in doar cateva secunde, intreg clubul.. Clubul Colectiv găzduia, vineri seară, un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album. Conform martorilor oculari, incendiul a izbucnit de la un foc de artificii care a aprins buretele de pe pereții clubului. 

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat in aceasta dimineata că au rămas internate 146 în spital de persoane. Numărul persoanelor decedate a rămas 27, însă, din păcate, ar putea crește, a subliniat secretarul de stat. Pe de alta parte, Parchetul a deschis dosar penal in rem, patronul clubului, ceillalti actionari, dar si alte persoane fiind chemate la audieri pentru a da explicatii in legatura cu tragedia din clubul Colectiv. Potrivit primelor informatii, clubul nu ar fi avut plan de iesire si plan de evacuare, astfel ca imbulzeala a fost si mai mare, marind numarul victimelir.

Sunt trei centre la care se poate dona sânge pentru victimele tragediei de la clubul Colectiv: la centrul din din Strada Constantin Caracaș, centrul de la Spitalul Militar și centrul de la spitalul Universitar, a anunțat ministrul Sănătății. Nicolae Bănicioiu a subliniat că în acest moment s-a asigura tnecesarul de sânge și a atra atenția că s-ar putea să fie nevoie și în zilele următoare să vină donatori.

Raed Arafat a declarat că dintre persoanele decedate sunt 17 persoane care nu sunt identificate, iar dintre cei răniți sunt 5 încă neidentificați.

Un martor ocular, care se afla in Clubul Colectiv din Bucuresti, in momentul in care a avut loc explozia, a facut declaratii socante, potrivit Realitatea TV.

NE-AM CALCAT IN PICIOARE 

 ”Nu stiu daca mai sunt oameni inauntru. Fetele, in special, au inceput sa tipe foarte tare. Toata lumea a intrat in panica, ne-am calcat in picioare. Care a fost mai tare traieste. La un moment dat am strigat ca daca nu suntem un pic disciplinati murim cu totii. Culmea, usile erau inchise. Cand s-au deschis usile a inceput valvataia. Am inceput sa ne calcam in picioare. Ne-am lasat in jos, pentru ca focul venea de undeva de sus. Sunt un pic parlit, am si o vanataie”, a povestit supravietuitorul exploziei, care s-a produs vineri seara, in Clubul Colectiv din Bucuresti. 

"Nu aveam aer. Ne-am lăsat pe jos. Am un prieten care este ars pe spate, sper să scape. Mirosea a carne arsă. Mă cățăram pe cadavre și încercam să ies afară”, a declarat un participant la concert pentru Romania TV. Un alt martor a descris cum s-a aprins incendiul.

”A fost un foc de artificii și de la scântei a luat foc buretele de pe un stâlp și în 30 de secunde s-a întins peste tot focul. Toți ne-am Cmbulzit către ieșire și a fost haos. Au fost cam 500 de spectatori”, a declarat un alt martor pentru Digi 24.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră