Martin Schulz avertizează: Uniunea Europeană se află în pericol de destrămare!

08 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Martin Schulz avertizează: Uniunea Europeană se află în pericol de destrămare!

Potrivit președintelui PE, există forțe care "vor să ne dezbine", motiv pentru care susținătorii Uniunii Europene trebuie să lupte pentru a o menține.

Reacția șefului legislativului european vine în urma avertismentului recent al ministrului luxemburghez de externe și al migrației, Jean Asselborn, conform căruia Uniunea Europeană s-ar putea destrăma.

"Nimeni nu poate spune dacă Uniunea Europeană va mai exista în forma actuală peste 10 ani. Dacă vrem să mai existe, atunci trebuie să luptăm din greu pentru ea", a afirmat Schulz, potrivit Reuters.

Oficialul european nu a precizat ce anume amenință Uniunea, însă cea mai mare parte a interviului se axează pe criza refugiaților, care a pus la încercare unitatea blocului comunitar în cursul acestui an.

"Uniunea Europeană nu este fără alternative, o evoluție inversă este, firește, posibilă. O Europă a naționalismului, o Europă a granițelor și zidurilor poate fi o variantă posibilă. Acest lucru ar fi dezastruos pentru că o astfel de Europă a condus în mod repetat continentul nostru spre catastrofă", a avertizat Martin Schulz.

Uniunea Europeană se confruntă cu disensiuni pe tema crizei refugiaților, mai ales între cancelarul german Angela Merkel, care a condus eforturile de primire a refugiaților sirieni, și lideri din fostul Est comunist, care se opun planului UE de distribuire de cote de refugiați.

De asemenea, și spațiul Schengen pare amenințat, unele state reintroducând controale la frontiere.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră