Vino la MARŞUL TĂCERII, ora 21.00, Piaţa Unirii. Cu o candelă aprinsă, în această seară suntem COLECTIV!

06 Noi 2015
Vino la MARŞUL TĂCERII, ora 21.00, Piaţa Unirii. Cu o candelă aprinsă, în această seară suntem COLECTIV!
În seara de 30  octombrie, ora 22.32 avea  să se declanşeze ce mai mare tragedie din ultimii 20 de ani. Mai exact, 32 de tineri au murit, iar peste 100 de persoane se zbat între viaţă şi moarte după ce clubul „Colectiv“ a luat foc.  Astăzi se împlinește o săptămână de la tragedia care a îndoliat o României întreagă. Cei care doresc să aducă un omagiu victimelor din Clubul Colectiv sunt așteptați în această seară, începând cu ora 21.00, în Piața Unirii. „Marşul Tăcerii“ din această seară a fost demarat pe Facebook, iar organizatorii au precizat că evenimentul nu are legătură cu protestele din ultimele zile. Persoanele interesate să participe fiind rugate să aducă la manifestare câte o candelă.

„Acest marş nu are nicio legătură cu ieşirile în stradă din ultimele zile. Vrem doar să aducem un omagiu tinerilor care şi-au pierdut viaţa în dezastrul de vinerea trecută!”, se spune pe pagina de Facebook „Marşul tăcerii #Colectiv”.

Colectiv, durere, poveşti nescrise şi eroi 

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv” din Bucureşti.  In  momentul în care a văzut că prietenii săi nu au ieşit din clubul care ardea, Claudiu nu a stat pe gânduri şi a intrat de două ori pentru a îi salva.  "Când am văzut că se duce flacăra în sus, mi-am luat geanta şi am fugit la uşă... Au fost câteva secunde. Mi-am dat seama că trebuie să mă bag undeva, într-un colţ, cât mai jos, că nu mai respiram normal. M-am băgat în hol, la intrare, şi m-a stins Claudiu. M-a luat afară si s-a dus să mai salveze", a mărturisit prietena lui Claudiu, Flavia.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră