UPDATE: Tinerii basarabeni vin la Bucureşti."Marşul lui Ştefan cel Mare" a intrat azi în România

11 Iul 2015
UPDATE: Tinerii basarabeni vin la Bucureşti.
Sute de tineri basarabeni care au plecat duminica trecută pe jos din Chişinău vor intra astăzi în România prin punctul de trecere a frontierei de la Ungheni, judeţul Iaşi, scrie politicaromaneasca.ro.

Tinerii basarabeni au traversat podul feroviar de la Ungheni, unde au fost întâmpinaţi cu flori de mai mulţi oameni, transmite Digi 24. Ei vor fi de asemenea, întâmpinaţi duminică la ora 14:00 în Piaţa Universităţii,  conform anunţului făcut pe Facebook de Platforma Unionistă "Acţiunea 2012", care susţine unirea Republicii Moldova cu România. În această seară, tinerii basarabeni sunt aşteptaţi să participe la o slujbă la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

"Marşul lui Ştefan cel Mare" este o acţiune iniţiată de mai multe organizaţii care susţin unirea Republicii Moldova cu România.
Pentru prima dată în ultimii peste 20 de ani se vor reface podurile de flori peste Prut.

Membrii mişcării Tinerii Moldovei i-au adresat o scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, în care îi cer să-i primească la Cotroceni, mâine, în ultima zi a marşului pornit din Republica Moldova. 

Duminica trecută, s-au adunat la Chişinău peste 15.000 de manifestanţi unionişti, care au adoptat un apel adresat către autorităţile din România şi Republica Moldova de susţinere a unirii celor două state, făcând trimitere la actele istorice din 1918, dar şi la necesitatea abolirii consecinţelor Pactului Ribbentrop-Molotov.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră