Transport gratuit pentru ieşenii care vor să-i întâmpine pe fraţii basarabeni care vin pe jos de la Chişinău

08 Iul 2015
Transport gratuit pentru ieşenii care vor să-i întâmpine pe fraţii basarabeni care vin pe jos de la Chişinău
Zilele acestea, sute de tineri basarabeni parcurg pe jos traseul Chișinău-Iași, înfruntând oboseala și canicula, pentru a transmite astfel, lumii întregi, dorința lor ca Basarabia să se întoarcă la Patria Mamă, România. Pentru a-i întâmpina așa cum se cuvine, toți ieșenii sunt așteptați sâmbătă, 11 iulie, la ora 10:00, la Prut, la podul feroviar din Ungheni. 

Transportul către Ungheni va fi pus gratuit la dispoziția ieșenilor dus-întors din Piața Unirii, sâmbătă, începând cu ora 08:00, anunţă www.ziaruldeiasi.ro, care îi roagă pe participanți să aducă cu ei și flori, pentru a-i întâmpina românește pe frații basarabeni.



Sâmbătă, după ora 10:00, va fi organizat un program artistic pe ambele maluri ale Prutului, iar podul feroviar se va putea trece, în premieră după 20 de ani, pe jos!


„Prin gestul lor, tinerii basarabeni, cei mai persecutați din neamul nostru, vor să ne arate nouă, celor din Țară, că n-au uitat cine sunt și își doresc să redevenim un întreg. Haideți să-i primim acasă cum se cuvine, pentru a arăta că între Românii de pe o parte și alta a Prutului nu există granițe, doar flori!”, a declarat pentru www.ziaruldeiasi.ro George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră