Marius Tucă, la Adevărul LIVE: „Cred că presa a ajuns în punctul în care trebuie să o ia de la capăt. Să se reinventeze” (VIDEO)

25 Oct 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Marius Tucă, la Adevărul LIVE: „Cred că presa a ajuns în punctul în care trebuie să o ia de la capăt. Să se reinventeze” (VIDEO)

Marius Tucă a fost astăzi invitat la Adevărul LIVE. O discuţie prieteneasca alături de Dan Marinescu, redactorul şef al publicaţiei , despre presa de ieri şi despre presa de astăzi.

Extrase din emisiune:

 

„Am scos şi o carte din editorialele scrise atunci, se numea Jurnalul de la Miezul Nopţii”

„Probabil la un moment dat voi conduce un alt cotidian. Simt asta. Va fi punct şi de la capăt. Pentru că am făcut dintr-o pasiune un job.”

„Presa pe care o făceam ţinea foarte tare de inspiraţie”

„Mi-am dat seama că serviciile aveau oameni peste tot şi erau interesate să ştie cum se ajunge la un anume subiect”

„Fac în fiecare dimineaţă un matinal. Din punctul meu de vedere colaborarea cu Marius Manole este perfectă, el este cel care face sacrificiile."

„Presa acum este incremenită într-un loc de unde nu mai iese."

“Probabil că redacţiile vor ajunge să fie 10-15 oameni, ca la inceput. Cred că presa a ajuns în puncul în care trebuie să o ia de la capăt. Să se reinventeze.”

“Am renuntat la televiziune pentru că nu mai puteam. Am plecat pentru că am simţit fizic că nu mai pot să fac faţă. Nu am mai putut fizic să fac asta. În ultimii doi ani relansasem Jurnalul şi îmi era peste puteri să le duc la amândouă.”

„Întotdeauna pe cartea mea de muncă o să scrie ziarist.”

„Tot ce mi se întâmplă îmi arată disoluţia ideii de talkshow. Tot ce se întâmplă îmi arată că ceva din presă nu mai există.”

„Au trecut 11 ani de zile de la ultima emisiune, iar oamenii încă mă mai întreabă când vă mai vedem la televizor, ca şi cum ar fi fost ieri”

„Astazi sub așa-zisa transparenţă şi democratizare se ascunde un sistem opac.”

“Într-o societate închisă, ca astăzi, este foarte greu să faci presă. Ca să fii ziarist trebuie să fii împotriva puterii. Şi este foarte greu să faci asta.”

„Un ziarist se naşte în câţiva ani de zile."

„Eu cred că SmartFM va fi cel mai bun radio din Bucureşti la un moment dat. Întotdeauna când mi-am propus ceva, am făcut. “

„Eu cred foarte tare într-o revoluţie a presei scrise. Tocmai acum când toată lumea spune că a murit sau e pe moarte.”

„Statul român nu a ajutat niciodată presa.”

„Cred că e un privilegiu pentru noi că Marius Manole poate fi ascultat la radio. Pentru că are alte 30 de spectacole sau lucruri de făcut”

„Despre Marius Manole pot sa vorbesc numai la superlativ. Se trezeşte dimineaţa la 5-6 când are 30 de spectacole. Este un geniu când vine vorba de detaliu şi face din el o dramă sau un act de comedie desăvârşit.”

„Eu am spus la un moment dat că un punct de rating va fi rege în România.Şi iată – uită-te la emisiunile de ştiri”

“Florin Condurăţeanu - Ţuţu – e talismanul Jurnalului Naţional.”

Urmăriţi înregistrarea emisiunii mai jos:

Marius Tucă, despre starea actuală a presei

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră