Marina Scupra a murit la doar 49 de ani

30 Iul 2017
Marina Scupra a murit la doar 49 de ani

Cântăreaţa Marina Scupra a murit duminică, într-un spital din Capitală, din cauza unui cancer galopant, diagnosticat în urmă cu câteva luni. Artista avea doar 49 de ani.

„Medicii au făcut tot ce au putut. Au operat-o, au urmat toate demersurile (…) A fost tumoarea mult prea mare când au găsit-o, a cuprins mai multe organe”, a declarat, pentru Libertatea, un apropiat al familiei artistei.

Marina Scupra a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, după ce a debutat, în 1973, în emisunea "Prietenii lui Aşchiuţă", relatează news.ro.

 

 

În anul 1981 a participat la "Cântarea României" unde a obţinut menţiune în etapa republicană. În 1984, a primit trofeul Festivalului de la Mamaia, cu melodia ”Joc de copii”, compusă de Laurenţiu Profeta, după ce, cu un an în urmă a primit din partea juriului, la acelaşi festival, Premiul Tinereţii.

A început apoi colaborarea cu compozitorul Dan Dimitriu, cel care i-a devenit soţ, şi cu care a avut doi copii. După despărţirea de acesta, artista şi-a regăsit fericirea lângă voleibalistul Claudiu Piţigoi şi a apărut pe scenă mai rar. 

 

 

În 1994, a jucat în comedia "Concurs de seducţie", din distribuţia căreia au mai făcut parte Horia Brenciu şi Tino Furtună. Marina Scupra a cântat în spectacole ale Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” din Bucureşti, iar în 2001 a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii ”Titu Maiorescu”. Era profesoară de canto la Şcoala Populară de Artă din Piteşti.

"Draga mea, Marina...Te-ai stins prea devreme. Să-ți găsești liniștea acolo unde ai plecat să-i bucuri pe îngeri cu vocea ta minunată. Mi-ai împietrit sufletul de durere dar probabil că Dumnezeu are nevoie de cei buni lângă el... Odihnește-te în pace, OM FRUMOS! Rămas bun, prieten drag!, a scris Mirabela Dauer pe pagina sa de Facebook.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră