Maria Sharapova a picat testul antidoping. Sportiva, notificată de Federația Internațională de Tenis încă din decembrie 2016

07 Mar 2016 | scris de Cristi Ionescu
Maria Sharapova a picat testul antidoping. Sportiva, notificată de Federația Internațională de Tenis încă din decembrie 2016

Maria Sharapova a anunțat că a primit o notificare din parte Federației Internaționale de Tenis, care a testat-o pozitiv pentru o substanță interzisă la Australian Open, în ianuarie. Ea a declarat că a luat medicamentul "Mildronat" încă din 2006. "Mildronat" este, de asemenea, cunoscut sub numele de Meldonium, care s-a adăugat pe lista interzisă în acest an.

Sharapova a spus că a primit un e-mail de la Agenția Anti-Doping Mondială în decembrie, cu schimbările în tenis pentru 2016. Ea a spus că e-mail a inclus un link către o listă de substanțe interzise, dar că ea nu s-a uitat.

''Am primit acum câteva zile o scrisoare de la Federația Internațională de Tenis în care eram informată că am făcut obiectul unui control antidoping pozitiv la Australian Open. De zece ani iau un medicament pe rețetă de la medicul meu de familie (...), iar acest medicament nu era pe lista produselor interzise de Agenția Mondială Antidoping, dar regulamentul s-a schimbat de la 1 ianuarie și acest medicament a devenit produs interzis, lucru pe care nu îl știam. Am făcut o greșeală enormă, mi-am dezamăgit suporterii și am dezamăgit sportul, știu că m-am expus unor consecințe, dar nu vreau să îmi închei cariera în acest mod și sper că voi avea din nou șansa să joc'', a afirmat Șarapova, vizibil emoționată.

In toamna anului trecut, AMA a declarat Meldonium pe lista medicamentelor interzise, din cauza dovezilor utilizării sale de către sportivi, cu intenția de a îmbunătăți performanța. Sharapova este de cel puțin al șaptelea atlet testat pozitiv pentru substante interzise in acest an.

Nici o penalizare a fost încă anunțată pentru Sharapova.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră