După „MAREA HINGHEREALĂ“, ÎNCEPE „MAREA ABANDONARE“! Ce soartă vor avea, începând de luni, maşinile fără stăpân

19 Iul 2015
După „MAREA HINGHEREALĂ“, ÎNCEPE „MAREA ABANDONARE“! Ce soartă vor avea, începând de luni, maşinile fără stăpân
Mașinile abandonate pe domeniul public în sectorul 4 al Capitalei vor fi ridicate de Poliția Locală începând de luni, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4. „Începând de luni, din dispoziția primarului Cristian Popescu-Piedone, Poliția Locală Sector 4 va demara activitatea de ridicare a autoturismelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public, care ocupă abuziv trotuarele și locurile de parcare", precizează agerpres.ro.

Cum se va acţiona 


Conform comunicatului, se va acționa pe zone, în special în baza sesizărilor primite din partea cetățenilor și verificate în teren de către polițiștii locali, care au lăsat somații pe respectivele caroserii, anunțând proprietarii că au obligația să ridice respectivele vehicule de pe domeniul public. „Așa este în toate țările civilizate și ne-am dorit alinierea la reglementările care impun respectul față de cetățean, de drepturile acestuia și de normele de conviețuire socială. Adresez un apel proprietarilor care și-au uitat mașinile nefuncționale în parcări sau în zone de trafic pietonal să dovedească simț civic și să treacă la eliberarea domeniului public, în caz contrar vom demara noi, ca autoritate locală, procedura de ridicare", afirmă primarul Piedone.

S-a  pus STOP  la ridicarea maşinilor parcate neregulamentar! 

Nicio maşină parcată neregulamentar nu mai poate fi ridicată. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Autoturismele parcate neregulamentar pe partea carosabilă nu mai pot fi ridicate de autorităţi, după ce o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justititie, publicată miercuri în Monitorul Oficial, stabileşte că procedurile de ridicare a autovehiculelor în cazul în care sunt parcate neregulamentar nu pot fi reglementate prin hotărâri ale consiliilor locale, aşa cum se întâmplă până acum, notează avocatnet.ro. Practic, prin decizia Înaltei Curţi, toate hotărârile emise de autorităţile locale în acest scop sunt lovite de nulitate. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 9/2015 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 526 din 15 iulie 2015 şi devine obligatorie de la data publicării.  „Acum, că decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, cei care se confruntă cu astfel de cazuri, adică le-a fost ridicat neregulamentar maşina, trebuie să dea în judecată Consiliul Local de unde i s-a luat maşina. Mai exact, trebuie să ceară să-i fie anulată în instanţă hotărârea consiliului“, au explicat pentru site-ul mariustuca.ro surse avocăţeşti.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră