Cazarma de la Deveselu intră în reparaţii. Oficial MApN: "Sunt două pavilioane care se repară. Nu-i mare şmecherie."

20 Iul 2015
Cazarma de la Deveselu intră în reparaţii. Oficial MApN:
Ministerul Apărării Naţionale prin Unitatea Militară 02517, din Craiova, a organizat o licitaţie pentru proiectarea şi executarea unor lucrări de consolidare şi reabilitare a două pavilioave din interiorul cazărmii de la Deveselu.

Contractul, în valoare de aproximativ un milion de lei, a fost adjudecat de firma Izotech Srl, din Craiova, în urma unei licitaţii publice.

Potrivit condiţiilor de participare la licitaţie impuse de Ministerul Apărării Naţionale, firmele care doreau să participe şi să câştige contractul trebuia să îndeplinească cumulativ mai multe condiţii. Una dintre aceste condiţii face referire la cifra de afaceri a firmei pentru anul 2013, care trebuia să fie mai mare sau egală cu suma de 1.000.000 lei sau echivalentul în valută.

La o simplă verificare pe site-ul Ministerului de Finanţe aflăm că firma Izotech SRL avea în 2013 o cifră de afaceri netă de 733.250 lei.

Potrivit Registrului Comerţului, firma Izotech este patronată de Elena Ţugui, fostă Tololoi, şi Bogdan Ţugui. Cei doi au mai deţinut şi firma Imotec Srl pe care au lichidat-o. Dar, acum firma Izotech pare a fi abonată la contractele cu statul. A câştigat mai contracte la Transelectrica, a executat lucrări la Complexul Energetic Oltenia, ISCIR sau pentru Consiliul Local Calafat.

Am contact firma Izotech, iar o doamnă care a spus că reprezintă societatea a declarat că, contractul cu Ministerul Apărării este secret. Ciudat, în condiţiile în care contractul este public. Totodată, a mai precizat că Izotech este IMM şi poate participa la licitaţii cu 50% din valoarea cifrei de afaceri cerută de organizatorul procedurii de atribuire a contractului.

Responsabil din partea Ministerul Apărării pentru această licitaţie a fost desemnat Stefan Eduard. Acesta a declarat că cazarma de la Deveselu nu are nici o legătură cu baza construită de americani la Deveselu. "Firma Izotech nu mai avut contracte cu unitatea militară. Sunt două pavilioane care se repară. Nu-i mare şmecherie."
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră