Mănăstirile Curtea de Argeş, Bârsana și Tismana pot fi văzute pe paginile noilor pașapoarte

22 Aug 2019
Mănăstirile Curtea de Argeş, Bârsana și Tismana pot fi văzute pe paginile noilor pașapoarte

Mănăstirile Curtea de Argeş, Bârsana și Tismana pot fi văzute pe paginile noilor pașapoarte puse în circulație la începutul acestui an, relatează site-ul basilica.ro.

Noile pașapoarte simple electronice și simple temporare sunt printre cele mau greu de falsificat documente de călătorie, declara în ianuarie chestorul de poliție Mirel Toancă, șeful Direcției de Pașapoarte din Poliția Română.

Pe lângă elementele de siguranță care o fac aproape imposibil de falsificat, noua generație de pașapoarte are și un design modern cu detalii inspirate din istoria și geografia țării noastre.

Fiecare pagină conține un desen stilizat al unui monument istoric sau al unui obiectiv turistic cunoscut din România, precum cele trei lăcașuri de cult amintite, dar și: Delta Dunării, Lacul Roșu, Sfinxul, Arcul de Triumf, Cetatea Sucevei etc.

Elementele de securitate implementate au la bază noile tehnologii în materie: desene stilizate, microtext, diferite tehnici de imprimare şi elemente optic variabile, precum şi unele realizate prin nanotehnologie.

O parte a elementelor menţionate pot fi vizibile cu ochiul liber, în diferite spectre de lumină, inclusiv în infraroşu, dar sunt și elemente care pot fi sesizate doar cu ajutorul unor dispozitive speciale.

De asemenea, sunt utilizate cerneluri speciale, hârtie de securitate cu filigran și fir metalic, fir de coasere în trei culori (roşu, galben şi albastru), una dintre culori fiind fluorescentă. În masa hârtiei este inserat un fir metalic fluorescent, care, în lumină UV, reacţionează în trei culori (roşu, galben – verzui şi albastru).

Aflați mai multe detalii despre noile pașapoarte și condițiile în care pot fi eliberate documentele pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Interne.

CREDIT FOTO: basilica.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră