Mamelor din lumea-ntreagă/ Eu vă dau un singur sfat!/ Alăptat, alăptat, alăptat!

01 Aug 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Mamelor din lumea-ntreagă/ Eu vă dau un singur sfat!/ Alăptat, alăptat, alăptat!
 Prima săptămînă din August a fiecărui an înseamnă Săptămîna Internaţională a Alăptatului. Dacă eraţi în trecere prin Columbia şi aţi văzut la un moment dat o piaţă mare în care sute de mame îşi alăptau copiii, ei bine, staţi liniştiţi. Nu e nici o revoltă, nu e nici o lovitură de stat. E pur şi simplu prima zi a unei săptămîni întregi dedicate alăptatului.

Şi nu doar alăptatului propriu-zis, ci a alăptatului pe unde-l apucă p-ăla micu: prin spaţii publice, prin metrou, prin tramvai, în parc nu mai spunem şi chiar la locul de muncă. “Milităm pentru alăptatul în orice condiţii”, au spus organizatorii, care au ales ca temă pentru anul ăsta dreptul mamei de a-şi alăpta copilul la sîn la job.

Organizaţia Mondială pentru Alăptatul la Sîn spune că prin acest demers vrea să încurajeze mamele din toată lumea să se simtă confortabil să alăpteze, indiferent de vitregii.

Ne întrebăm, în aceste condiţii, cum răspunde la asta Organiaţia Mondială a Celor Care Nu Vor Să Vadă Țîţe peste tot. În ce o priveşte pe Organizaţia Mondială a Militanţilor pentru Lapte cu Ciocolată Direct de la Sursă a spus că încurajează demersul şi că la anul să se inventeze Organizaţia Mondială a Mamelor care Alăptează Moccacino, acesta fiind mult mai energizant decît un simplu lapte plictisitor, previzibil, natural.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră