MAE: Atenționare de călătorie Franța - Incendii de pădure și vegetație în sud-estul Franței!

25 Iul 2017
MAE: Atenționare de călătorie Franța - Incendii de pădure și vegetație în sud-estul Franței!

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că sud-estul Franței (Departamentele Var, Alpes-Maritimes, Haute-Corse, Vaucluse, precum și arondismentul/sectorul 11 din Marsilia), se confruntă cu incendii de pădure și de vegetație, pe arii extinse.

Porivit comunicatului MAE, emis marți, cele mai afectate arii se află în La Croix-Valmer, Ramatuelle, Artigues, Carros, St. Tropez, Hyeres, Olmeta-di-Turda, Parcul Natural al Prealpilor de Azur. În prezent, 10 focare de incendii sunt active în arii din zonele menționate, afectând pădurile și zonele populate.

Conform Centrului Național de Meteorologie francez, în următoarea perioadă, pentru sud-estul Franței, condițiile meteorologice (secetă și vânt puternic — între 90 și 110 km/oră) vor favoriza menținerea alertei, precum și posibilitatea izbucnirii unor noi incendii de pădure și de vegetație în sud-estul Franței.

Cetățenii români aflați în vacanță sau stabiliți în sud-estul Franței sunt sfătuiți să evite zonele pentru care sunt activate codurile de alertă.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966; +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Marsilia: +33610027164.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, http://marsilia.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță' (disponibilă gratuit în 'App Store' și 'Google Play'), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră