FATA DRAGĂ NU FI TRISTĂ! Cinci ani fără Mădălina Manole. Destinul tragic al „FETEI CU PĂRUL DE FOC“, găsită moartă chiar de ziua ei

14 Iul 2015
FATA DRAGĂ NU FI TRISTĂ! Cinci ani fără  Mădălina Manole. Destinul tragic al „FETEI CU PĂRUL DE FOC“, găsită moartă chiar de ziua ei
Au trecut cinci ani de când Mădălina Manole, fata cu părul de foc, a fost găsită moartă în locuinţa familiei din Otopeni, chiar de ziua ei, când a împlinit vârsta de 43 de ani. Se întâmpla în dimineaţa zilei de 14 iulie 2010. Vestea a şocat o ţară întreagă.  Cu toate ca anchetatorii au inchis cazul mortii  artistei, unele intrebari  au ramas şi astăzi  fără răspuns. În aceea dimineaţă fatidică, ambulanţa a fost chemată de către soţul artistei, Mircea Petru.

Misterul din jurul morţii artistei 

Medicii de pe ambulanţă au găsit-o pe Mădălina Manole lângă baia din casă, într-o baltă de sânge. Anchetatorii au precizat că la câţiva metri de corpul artistei a fost găsit un recipient din plastic, pe care scria pesticid. La scurt timp s-a stabilit că în recipient fusese furadan, un pesticid toxic folosit pentru combaterea insectelor de pe câmp. Mădălina Manole a fost îngropată în cimitirul eroilor din Ploieşti. De atunci, părinţii şi soţul Mădălinei Manole sunt într-un război continuu. Mama artistei i-a aprins astăzi  o lumânare la mormânt, în timp ce tatăl ei a mers să-şi aline suferinţa alături de nepotul Mădălinei. Familia cântăreţei îl consideră pe soţul fiicei lor, pe Mircea Petru,  vinovat de toată tragedia, cu toate că ancheta a stabilit că artista şi-a pus capăt zilelor, înghiţind o otravă foarte puternică. La cimitirul din Ploieşti au venit cu flori şi lumânări şi alte persoane care au apreciat-o şi preţuit-o pe Mădălina Manole. "Au trecut 5 ani de mare durere. Eu sper macar 5 ani să mai traiesc, ca nepotul meu să poată afla o parte din ce s-a întâmplat. El (Petru Mircea, n.r.) nu i-a povestit decât că mămica lui nu va mai veni niciodată. Atât", a spus Eugenia Manole, care a venit la cimitir cu prăjitura preferată a artistei, o tartă cu vişine, potrivit RTV. 


SCRISOAREA DE ADIO A MĂDĂLINEI MANOLE 

"Sunt o neputincioasă, o nevrednică, o complexată, am un milion de defecte şi astea mă fac să mă gândesc că trebuie să mă opresc aici! Nimeni altcineva nu e vinovat de starea mea, doar eu! Voi toţi mă iubiţi, şi mi-aţi arătat asta, mereu. Şi totuşi eu gândesc că trebuie să mă opresc aici cu viaţa! Mi-a daruit Dumnezeu cel mai frumos şi curat suflet din lume, Puiu al meu, cel mai mare si minunat dar, copilaşul nostru; cei mai buni şi sacrificaţi părinţi din lume, frate drag, nepoţi dragi, rude, prieteni, atâta lume cu suflet curat în jurul meu. Nu le merit, nu ştiu ce să fac, să am grija de ele, cum să am grijă de ele, cum să le fiu de folos. Sunt de neiertat, mă gândesc la voi toţi, dar şi la ce să fac să nu mai fiu. Pui mic să rămână o perioadă la Botoşani, cu mama şi tata. Poate mă va ierta, mai târziu! Când va fi mare! Şi ai mei scumpi să mă ierte, atat pot sa gandesc, am ajuns aici numai din vina mea! Şi să-l iubească mult pe Puiu, rămâne sufletul meu. Pentru tot ce a facut pentru mine, pentru sufletul lui“.

Bărbatul care i-a vândut Furadan, în închisoare 

În iunie 2015, Sorin Urziceanu, bărbatul care i-a vândut Furadan cântăreţei Mădălina Manole, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de migranţi, în urma unei decizii a Curţii de Apel Timişoara. Decizia în cazul lui Sorin Urziceanu este definitivă, motiv pentru care Tribunalul Timiş a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pe numele bărbatului. Bărbatul a fost dus la Penitenciarul din Timişoara pentru executarea pedepsei.

În 2011, procurorii au închis cazul „Mădălina Manole“

În 2011, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de omor în cazul decesului Mădăline Manole şi continuă cercetările faţă de Cristian Urziceanu, cel care ar fi vândut Furadanul cu care s-a sinucis cântăreaţa. Parchetul Tribunalului Bucureşti a anunţat, joi, că prin rezoluţia nr. 2675/P/2010 din 19 ianuarie 2011 s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru infracţiunea de omor, "întrucât decesul numitei Mircea Magdalena Anca nu a fost consecinţa vreunei fapte prevăzute de legea penală". Totodată, s-a dispus continuarea cercetărilor faţă de inculpatul Cristian Urziceanu, pentru infracţiunea de trafic de substanţe toxice.  Procurorii au reţinut, în cuprinsul soluţiei, că, potrivit raportului de autopsie medico-legală întocmit de Serviciul de Medicină Legală Ilfov, moartea Magdalenei Anca Mircea - cunoscută publicului drept Mădălina Manole - a fost violentă.

"Ea s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă intoxicaţiei cu carbofuran. Calea de pătrundere a toxicului a fost digestivă (orală). La autopsie s-a constatat o leziune traumatică (plagă contuză parietală stânga cu infiltrat sanguin epicranian subiacent) care s-a putut produce cel mai probabil prin lovire de plan dur în cadrul stării de rău care a premers decesului, nu are legătură cu mecanismul de producere al morţii şi pentru care sus-numita ar fi necesitat opt-nouă zile de îngrijiri medicale pentru vindecare în caz de supravieţuire", arată procurorii într-un comunicat de presă, citând din raportul de autopsie.

Ce au spus anchetatorii 



De asemenea, procurorii au mai reţinut că prin raportul de expertiză din septembrie 2010, întocmit de Institutul de Criminalistică din Poliţia Română, concluziile au fost că: "flaconul din material plastic cu inscripţia "Pesticide" conţine suspensie apoasă de carbofuran, respectiv aproximativ 680 grame de substanţă constituită în majoritate din apă şi carbofuran (pesticid carbamic), ca substanţă activă; paharul din sticlă conţine pe interior carbofuran, din acesta s-a colectat o cantitate de 0,449 grame substanţă solidă, constituită în majoritate din substanţa activă carbofura; urmele de substanţă ridicate de pe cadavru, din apropierea acestuia şi de pe forfecuţa cu mânere din plastic de culoare roşie conţin carbofuran". Substanţa solidă aflată în flaconul din material plastic cu inscripţia "Pesticide" este aceeaşi cu substanţa solidă identificată pe interiorul paharului din sticlă şi cu substanţa identificată în urmele materie recoltate de pe forfecuţa cu mânere din plastic de culoare roşie şi în urmele materie ridicate de pe cadavru şi din apropierea acestuia, au mai precizat procurorii.

Carbofuranul este o pulbere de culoare albă, fără miros, foarte puţin solubilă în apă. Aceasta se condiţionează sub formă de suspensie în apă, la care se adaugă un colorant roz pentru marcare (atenţionare). Carbofuranul este substanţa activă a pesticidului Furadan. Conform Codexului produselor de uz fitosanitar omologate pentru a fi utilizate în România, carbofuranul face parte din grupa I de toxicitate, "produse extrem de toxice, care conţin substanţă activă cu doza medie letală (DL 50) sub 50 mg/kg corp". Totodată, procurorii au reţinut că, potrivit raportului de constatare tehnico-ştiinţifică dactiloscopică din 11 octombrie 2010 al Serviciul Criminalistic din Poliţia Capitalei, una dintre urmele digitale ridicate de pe flaconul din plastic cu menţiunea "Pesticide", găsit în apropierea cadavrului, a fost creată de degetul mijlociu de la mâna dreaptă a Mădălinei Manole

"Cu privire la celelalte trei urme ridicate s-a concluzionat că nu conţin suficiente elemente dactiloscopice individuale necesare identificării persoanelor care le-au creat", mai scriu procurorii în cuprinsul soluţiei de neîncepere a urmăririi penale.  În cauză a fost efectuată şi o constatare tehnico-ştiinţifică cu privire la un înscris olograf, nedatat şi nesemnat, rezultând că acesta a fost redactat de către Mădălina Manole.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră