Lup, zburdând pe aleile parcului Romanescu din Craiova (VIDEO)

17 Mai 2017
Lup, zburdând pe aleile parcului Romanescu din Craiova (VIDEO)

Românul a fost întotdeauna înfrățit cu natura, iar Delta Văcărești e o demonstrație a faptului că și în zilele noastre citadinul se supune din nou sălbăticiei.

Camerele de supraveghere instalate în Parcul Romanescu din Craiova au surprins în imagini un lup zburdând pe aleile parcului. De fapt, acest lucru fusese reclamat ceva mai devreme, de un plimbăreț care se întâlnise față în față cu sălbăticiunea, și care alertase angajații Grădinii Zoologice din Craiova fiind convins că de acolo evadase animalul.

"Am rămas un pic uimit, am zis nu se poate, că de la Grădina Zoologică nu poate să evadeze. Am fugit să verific, am luat băieţii, am verificat animalele închise, nu era nimic", a declarat pentru Digi24 Marinică Iordache, inginer-șef la Spații Verzi - Parcul Nicolae Romanescu.

După ceva ore de scotocit prin toate cotloanele parcului, lupul a fost capturat.

"La gât avea o zgardă antipurici, ceea ce denotă că a fost crescut într-o gospodărie, am pus mâna pe el, era foarte liniştit. Dar nu e ok, poate să reacţioneze ca un animal sălbatic la orice oră", a explicat Laurenţiu Păun, administrator la Grădina Zoologică

Poliţia încearcă acum să dea de urma proprietarului animalului care va fi sancţionat contravenţional cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 lei, prea puțin pentru o faptă care a condamnat o ființă născută în sălbăticie să trăiască într-un mediu pe care instinctele sale nu l-au cunoscut niciodată.

UPDATE: Și ca totul să fie încheiat en-fanfare, românește, cercetările ulterioare au dovedit că lupul era de fapt un câine cu un aspect asemănător!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră