LOTERIA ROMÂNĂ mutată în „ograda“ Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. De la Ministerul de Finanţe

15 Oct 2015
LOTERIA ROMÂNĂ mutată în „ograda“ Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. De la Ministerul de Finanţe
Ordonanța prin care Loteria Română a trecut din subordinea Ministerului de Finanţe în cea a Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Astfel, potrivit Digi 24, Oficiul devine singura instituţie din România care va coordona jocurile de noroc. Iar instituţia va trece în subordinea directă a premierului. Ordonanţa de Urgenţă privind transferul Loteriei a fost aprobată săptămâna trecută de Executiv, la doar câteva zile după ce procurorii anticorupţie au descins la Ministerul de Finanţe pentru a investiga activitatea Loteriei, una dintre cele mai profitabile companii de stat. Anul trecut Loteria Română a avut profit de peste 100 de milioane de lei.

Anchetă a procurorilor privind Loteria Română 

Reamintim că procurori anticorupţie au venit la Ministerul Finanţelor  pentru a solicita un raport al Corpului de Control al Finanţelor, privind Loteria Română. Conform unor surse judiciare, ministerul condus de Eugen Teodorovici a refuzat să pună la dispoziţia procurorilor acest raport, măsura de a merge direct la sediu fiind luată după ce comunicarea interinstituţională ar fi eşuat. În octombrie 2014, DNA a făcut verificări la Loteria Română în cazul unor proceduri de achiziţie publică, ancheta fiind atunci în faza stabilirii prejudiciului adus la bugetul de stat. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră