Loteria bonurilor fiscale, extragere specială de sărbători

26 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Loteria bonurilor fiscale, extragere specială de sărbători

Fondul total de premiere este tot de 1 milion de lei, la fel ca la o extragere obişnuită şi va fi repartizat la maximum 100 de câştigători.

Extragerea va fi transmisă în direct de posturile de televiziune, iar rezultatele vor fi postate pe site-urile Ministerului Finanţelor, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi al Loteriei Române, pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Cererile de revendicare pot fi depuse începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor câștigătoare trebuie să depună bonurile fiscale (în original), alături de copia actului de identitate și de o cerere, la orice administrație fiscală din structura ANAF.

În situația în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista centralizatoare cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este împărțit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticității bonurilor câștigătoare. Dacă în urma centralizării listei bonurilor fiscale pentru care s-au revendicat premiile, se constată depășirea numărului de maximum 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câștigători.

Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere în vederea acordării de premii în bani pentru persoanele fizice care deţin bonuri fiscale ce atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României.

Extragerea aleatorie de numere se face în felul următor:

- un număr cuprins între 1 şi 999 inclusiv, care reprezintă valoarea totală a bonului fiscal (fără subdiviziunile leului), inclusiv taxa pe valoarea adăugată. Acesta rezultă în urma extragerii succesive a trei serii de cifre cuprinse între 0 şi 9;
- un număr care reprezintă luna emiterii bonului fiscal (aferentă intervalului calendaristic pentru care se organizează extragerea, în cazul extragerilor ocazionale);
- un număr care reprezintă ziua emiterii bonului fiscal (aferentă lunii sau intervalului calendaristic, după caz, pentru care se organizează extragerea).

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră