UPDATE. Dragnea anunță că PSD nu merge la consultări la Cotroceni

13 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
UPDATE. Dragnea anunță că PSD nu merge la consultări la Cotroceni

"A fost interpretat foarte corect (articolul din Constituție — n.r.). Este o atitudine pur și simplu nepoliticoasă. Nu-mi dau seama ce vor dori să obțină. Cred că greșesc", a afirmat șeful statului înainte de a participa la un eveniment organizat de Ambasada Italiei la Catedrala "Sf. Iosif" din Capitală, conform agerpres.ro.

Anterior, președintele Iohannis a anunțat, într-o conferință de presă, că va începe consultările cu partidele politice în vederea creionării viitorului Guvern al țării, ca rezultat al alegerilor parlamentare.

Liviu Dragnea a precizat că PSD nu se poate prezenta la consultări atât timp cât rezultatul alegerilor nu este încă final și nu s-au configurat majoritățile parlamentare. Liderul PSD a argumentat cu faptul că invitația președintelui Klaus Iohannis ar fi fundamentată pe un articol greșit din Constituția României.

"Nu putem merge la aceste consultări pentru că, așa cum am spus, vrem să respectăm cu strictețe prevederile Constituției. Nu mergem pentru a face exerciții de imaginație. Eu cred că, după ce fiecare deputat și senator este validat și Parlamentul este constituit, se pot face consultări și vom merge la acele consultări. Invitația care a venit acum de la Cotroceni este fundamentată pe un articol greșit din Constituția României", a precizat Liviu Dragnea.

Dragnea consideră "straniu" faptul că șeful statului i-a invitat și pe reprezentanții USR și PMP care în prezent nu sunt în Parlament.

"Ni se pare straniu că sunt invitate partide care nu sunt parlamentare - USR și PMP. Mâine este în funcțiune acest Parlament", a spus el.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră