Liber la biciclete pe Calea Victoriei

21 Apr 2015
Liber la biciclete pe Calea Victoriei
 Potrivit Primăriei Generale, pe 22 aprilie va fi deschisă circulaţia pe pista amenjată pentru biciclişti, de pe Calea Victoriei.

„Ca urmare a finalizării lucrărilor de implementare a programelor de semaforizare, pista pentru biciclete de pe Calea Victoriei va fi deschisă circulaţiei bicicliştilor începând cu a doua jumătate a zilei de 22 aprilie 2015.

Pista se întinde pe traseul cuprins între Bulevardul Regina Elisabeta şi Piaţa Victoriei şi are câte o bandă pentru fiecare sens. În intersecţiile în care este permis virajul către stânga, au fost realizate benzi suplimentare”, se arată în comunicatul remis de Administraţia Străzilor.

Lucrările de lărgire a trotuarelor de pe Calea Victoriei şi amenajarea unei piste pentru biciclete au început în primăvara anului 2014, fiind realizate de Administraţia Străzilor Bucureşti, instituţie care ţine de Primăria Capitalei şi trebuiau finalizate până pe 1 octombrie 2014. Teremenul nu a putut fi respectat întrucât constructorul, Tehnologică Radion, a intrat în insolventa.

Lucrările de reamenjare a Căii Victoriei costă 8,7 milioane de lei, au anunţat la începutul proiectului reprezentanţii municipalităţii.
Acesta este primul proiect din Bucureşti în care municipalitatea taie din spaţiul destinat maşinilor pentru a oferi mai mult loc pietonilor şi bicicliştilor.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră