Legea care dă dreptul să rămâi în casă dacă nu mai poţi achita ratele

08 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Legea care dă dreptul să rămâi în casă dacă nu mai poţi achita ratele

"De acum încolo administrațiile publice locale au dreptul de a achiziționa imobilele scoase la licitație din cauza faptului că proprietarii acestora nu au achitat ratele la creditul ipotecar prin care a fost cumpărată locuința. Această măsură vine în sprijinul persoanelor care se află în imposibilitatea de a continua plata ratelor la creditul imobiliar, iar din acest motiv banca ar recurge la procedura de evacuare", a declarat deputatul UDMR, Cseke Attila, inițiatorul legii adoptate luni de Camera Deputaților.

El a mai spus că legea vizează persoanele care au accesat un credit ipotecar pentru un imobil mai mic de 100 metri pătrați. "Multe familii din România sunt în această situație. Nu își pot plăti, din diferite motive, rata creditului ipotecar, iar legislația în vigoare nu le acordă nici posibilitatea de a opta pentru locuințe sociale", a spus Cseke.

El a explicat că administrațiile locale pot transforma aceste imobile în locuințe sociale și le pot închiria foștilor proprietari, familiilor care locuiesc deja acolo. Locuințele achiziționate vor intra, astfel, în posesia administrației locale, iar înstrăinarea lor va fi interzisă.

Proiectul de lege a fost adoptat în unanimitate de Camera Deputaților, urmând să intre în vigoare după promulgarea şi publicarea în Monitorul Oficial

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră