60 de copii cu simptome de toxiinfecție. Livrarea laptelui produs de firma Ecolact, suspendată

24 Noi 2015 | scris de Cristi Ionescu
60 de copii cu simptome de toxiinfecție. Livrarea laptelui produs de firma Ecolact, suspendată

Prefectul de Prahova, Rodica Paraschiv, a declarat că, în urma unei ședințe, s-a decis suspendarea livrării de lapte de la Ecolact în școli, astfel că, în cursul zilei de miercuri, elevii nu vor primi acest produs, urmând ca de joi să se schimbe producătorul de lapte care va distribui produsul pentru elevi până la finalizarea anchetei.

Autoritățile prahovene au demarat, luni, o anchetă epidemiologică după ce 32 de elevi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au consumat produse produsele distribuite în programul guvernamental 'Lapte și corn', doi dintre ei rămânând sub supraveghere medicală.

Ulterior, în cursul nopții și al zilei de marți, alți zece copii cu simptome similare au avut nevoie de îngrijiri medicale, unii fiind tratați acasă, iar alții fiind transportați la spital, însă fără a rămâne internați, au precizat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Potrivit acestora, în prezent sunt internați în continuare doar cei doi elevi care au rămas, luni, sub supraveghere medicală.

De asemenea, alți 15 copii de la școala din comuna Cerașu au acuzat, marți seară, simptome specifice toxiinfecției alimentare, toți aceștia fiind transportați cu ambulanțele la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Astfel, numărul total al elevilor care au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat lapte și corn distribuite în școli a ajuns la 57.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră