Ikea retrage o lampă vândută în peste 25 de milioane de exemplare

18 Aug 2015
Ikea retrage o lampă vândută în peste 25 de milioane de exemplare
Ikea a retras din magazine lampa cu senzori Patrull și le recomandă clienților care au cumpărat-o deja să o returneze, pentru a primi banii inapoi. Potrivit unui comunicat al conducerii magazinului, în iulie 2015 a fost semnalat cazul unui baietel de 1 an si 7 luni din Austria, care s-a jucat cu lampa si a reusit sa desprinda capacul de plastic, ranindu-se la mana.

Produsul a fost retras de la vanzare in aceeasi zi si a fost lansată o anchetă internă.

"Testele au aratat ca capacul lampii poate fi separat de conectorul pentru priza doar printr-o lovitura de ciocan care distruge si lampa. Procesul de productie include o procedura prin care capacul si conectorul pentru priza sunt sudate impreuna. Concluzia testelor indica o eroare umana singulara, produsa in timpul asamblarii de catre furnizor. Pentru ca nu putem garanta ca aceeasi eroare umana nu s-a repetat si in cazul altor produse, compania IKEA a hotarat rechemarea lampilor Patrull cu senzori puse pana acum in vanzare in lume", se arata in comunicatul companiei suedeze.

Lampa este produsa in China si a fost vanduta in magazinele din Europa si America de Nord din anul 2013, in aproximativ 2.588.000 de unitati. IKEA precizeaza ca nu a existat nicio alta sesizare legata de aceste produse, nicaieri in lume.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră