Iohannis a promulgat Legea privind pensiile militare de stat

23 Iul 2015
Iohannis a promulgat Legea privind pensiile militare de stat
Preşedintele Klaus Iohannis a semnt astăzi decretele de promulgare a trei acte normative printre care şi Legea privind pensiile militare de stat. Această legea a fost adoptată luna trecută de Parlament şi prevede că au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, în activitate, care au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă, au o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.

Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art.3 lit.a)—c). La media obținută se adaugă un spor de până la 15% în condițiile stabilite prin ordin comun al conducătorilor instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.

Tot astăzi preşedintele Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/2014 pentru modificarea şi completarea Art. 10 din Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2013 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Economic şi Social.

Citiţi mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră