Jurnalist de la mariustuca.ro, amenințat de Dragoș Roșianu, finul deputatului Nicolae Păun

17 Iun 2015
Jurnalist de la mariustuca.ro, amenințat de Dragoș Roșianu, finul deputatului Nicolae Păun
Câteva organizații de romi din Cluj Napoca i-au transmis premierului Victor Ponta un mesaj prin care îi cereau să demisioneze și să plece acasă. Comunicatul a fost semnat de organzațiile Gipsy Media, Fundaţia Roma Umanitate, Centrul creştin al romilor din Transilvania, Organizaţia etnică a romilor din Transilvania și Asociaţia romilor din Ardeal.

Pentru ca opinia publică să nu fie manipulată de cele cinci organizaţii rome, publicaţia mariustuca.ro a prezentat cine se ascunde în spatele acestor organizaţii, dar și ce hram poartă liderii acestora, în articolul „Romii lui Boc şi neamurile deputatului Păun către Ponta: Ja chere!”

Fundaţia Roma Umanitate Cluj Napoca este unul dintre semnatarii scrisorii adresate premierului victor Ponta. Această organizaţie este condusă de Aurel Pascu, fiul lui Aurel Roşianu. La rândul lui, Aurel Roşianu a fost preşedintele Partide Romilor „Pro Europa”, filiala Cluj Napoca. Deputatul Nicolae Păun este preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa” și naşul de cununie al lui Dragoş Roşianu, nepotul lui Aurel Roşianu.

Organizația Gypsy Media s-a vrut a fi prima televiziune țigănească online. Inițiatorul acestui proiect este tot Aurel Pascu. Tatăl său, Aurel Roşianu este preşedintele Centrului creştin al romilor din Transilvania, o altă organizație care şi-a asumat comunicatul de presă. Potrivit Registrului Naţional ONG, această organizaţie a fost înfiinţată de Aurel Roşianu, Monica Cocan – fiica lui Roşianu, Monica Roşianu şi Teodora Roşianu.

La rândul său, finul deputatului Nicolae Păun este Dragoş Roşianu, supranumit „prinţul ţiganilor din Gilău”. Potrivit site-ului economiesociala.anr.gov.ro, Dragoş Roşianu este reprezentantul Asociaţiei pentru Dezvoltarea Economiei Sociale Europan.
Amenințări

La scurt timp după apariția articolului, Dragoș Roșianu, a trecut direct la amenințări și acuzații nefondate la adresa jurnalistului. „Care e combinația ta mă cu articolul acela???? Ia zi????” au fost primele întrebări ale lui Roșianu, referindu-se la articolul publicat. Apoi, a continuat nervos: „explică-mi, dă-mi explicații despre ce ai scris!” Imediat a trecut la un șir de amenințări și acuzații. „Ok, o să vorbim noi când ne mai vedem...continuați treaba ....sau ești plătit de cineva... câți bani ai luat pentru comunicatul ăsta??? Ai ceva cu mine sau cu Aurel Pascu???”

Ulterior a intervenit Monica Cocan. Aceasta a avut rugămintea să ștergem articoulul publicat care „este total neadevărat”. Dar, Dragoș Roșianu și Monica Cocan se fac că nu știu că comunicatul de presă a fost emis de cele cinci organizații semnatare, apropiate familiei lor.
ONG-urile nu sunt toate ale familiei Roșianu. Sunt reprezentate de către Consiliul Director format din mai multe persoane. Ceea ce ați văzut dumneavoastră este referitor la cine a înființat organizațiile, după care s-a constituit un Consiliul Director.

Condamnat cu suspendare
Dragoș Roșianu a fost condamnat la o pedeapsă de cinci ani cu suspendare și cu un termen de încercare de doi ani și jumătate. El a fost acuzat de procurori că în perioada februarie – martie 2009 , a făcut plinul la un autoturism împrumutat, cu numere de Spania, cu câte 50 de litri de benzină de la stațiile de carburanți OMW, Mol și Lukoil fără să plătească. Mai mult, pe mașină erau montate plăcuțe de înmatriculare furate de la niște mașini staționate, susține presa locală din Cluj.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră