Judecătorii din CSM lasă manipulatorii cu chiloții în vine (Luju)

31 Iul 2019 | scris de Luju.ro
Judecătorii din CSM lasă manipulatorii cu chiloții în vine (Luju)

Lovitura in moalele capului pentru presedintele Klaus Iohannis, magistratii activisti si procurorii din CSM care au lansat pe piata manipulari politico-securistice odioase in cazul tragediei de la Caracal, pretinzand ca drama s-ar fi produs din cauza modificarilor legislative facute in domeniul Justitiei.

Mai exact, din cauza modificarilor la Legile Justitiei si la Codurile penale, asta desi Legile Justitiei nu privesc decat statutul magistratului, organizarea judiciara si functionarea CSM, deci nu au nicio legatura cu modul in care s-a intervenit in cazul Caracal, iar Codul penal si Codul de procedura penala nu au fost modificate, ultima schimbare consistenta fiind facuta in timpul Guvernului Ciolos, sub mandatul ministresei de Justitie Raluca Pruna.

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii miercuri, 31 iulie 2019, Sectia pentru judecatori a CSM condamna folosirea in scop politic a dramei de la Caracal, caz in care este posibil ca doua fete sa fi fost ucise, inclusiv din cauza incompetentei procurorilor.

Astfel, judecatorii din CSM amintesc despre dezinformarile lansate pe piata, potrivit carora daca Legile Justitiei nu s-ar fi modificat tragedia nu ar fi avut loc, si subliniaza ca prevederile din Codurile penale ofera toate instrumentele pentru protejarea vietii si integritatii persoanei.


Doar procurorii nu au platit
Sectia pentru judecatori a CSM atrage atentia ca manipularile pe cazul Caracal sunt facute atat in scop politic, dar si pentru a-i scoate basma curata pe cei responsabili de ceea ce s-a intamplat. In acest context, judecatorii din CSM isi exprima speranta ca adevarul se va afla, iar cei vinovati vor plati. Inclusiv cei din magistratura si cei de la conducerea institutiilor cu competente in domeniul Justitiei.

De altfel, trebuie spus ca in momentul de fata singurii care nu au patit nimic sunt procurorii care s-au ocupat de cazurile Alexandra si Luiza, fie ca vorbim despre cei de la Parchetul Judecatoriei Caracal, in frunte cu #rezistentul Cristian Ovidiu Popescu, fie ca vorbim despre procurorii DIICOT. In rest, ministrul de Interne si-a dat demisia, desi se afla in functie doar de cateva zile, directorul STS la fel, iar seful Politiei Romane si sefii Politiei din Caracal si din judetul Olt au fost demisi.

Prezentam reactia judecatorilor din CSM: “Pozitia Sectiei pentru judecatori privind confiscarea in scop politic a dramei de la Caracal si indepartarea de la asumarea responsabilitatilor din justitie

Consecventa principiilor si valorilor unei justitii care trebuie sa functioneze efectiv in folosul societatii, si nu este doar declarata ca atare, Sectia pentru judecatori condamna folosirea dramei de la Caracal in scop politic, asa cum s-a intamplat in ultimele zile.

Sectia pentru judecatori dezaproba mistificarea prin inducerea, in mod repetat, in discursul politic, a temei 'modificarii legilor justitiei' in lantul cauzal al efectelor tragicului eveniment.

In contextul in care codurile penale sunt nemodificate si contin toate dispozitiile necesare luarii masurilor pentru a proteja viata si integritatea persoanei, aceasta tema este vehiculata cu un dublu scop, unul evident politic, iar altul pentru dezvinovatirea celor responsabili.

Independenta justitiei este o valoare fundamentala, aflata in stransa corelatie cu responsabilitatea institutionala, dar mai ales individuala.

Este momentul sa afirmam deschis ca dorim aflarea cat mai grabnica a adevarului si identificarea raspunderilor atat la nivelul functiilor de executie ale magistratilor, cat si al celor de conducere din varful institutiilor cu competente in domeniul justitiei.

Asumarea disfunctiilor grave, relevate odata cu drama de la Caracal, este indispensabila restartarii sistemului judiciar de care societatea romaneasca are atâta nevoie”.

ARTICOL PRELUAT DE LA luju.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră