Dosarul "Minore pentru VIP-uri". Judecătorul Tomuș, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare

12 Feb 2016 | scris de Cristi Ionescu
Dosarul

Judecătorul Tomuș Nicolae Aurelian, fost magistrat la Judecătoria Timișoara, a fost condamnat, de Curtea de Apel Timișoara, în dosarul Minore pentru VIP-uri, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj, folosire a serviciilor unei persoane exploatate și favorizarea făptuitorului.

De asemenea, judecătorul Tomuș va trebui să presteze o muncă neremunerată, în folosul comunității, timp de 60 de zile, la una dintre societățile din subordine Primăriei Timișoara, la S.C. 'Horticola' S.A. (întreținerea spațiilor verzi) sau la S.C. 'Piețe' S.A.

Totodată, condamnatului i s-au interzis anumite drepturi pe o perioadă de doi ani (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, ca pedeapsă accesorie, după executarea pedepsei.

Tomuș este obligat de instanță la plata sumei de 1.500 de lei cheltuieli judiciare față de stat și la plata sumei de 500 de lei, reprezentând onorariul avocatului din oficiu (pentru etapele camerei preliminare și a judecății).

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră