Judecătoarea şpăgară din DOSARUL TRANSFERURILOR se temea de şoareci. Unde se gândea să ascundă banii primiţi de la fraţii Becali şi Cristi Borcea

30 Noi 2015 | scris de Mara Răducanu
Judecătoarea şpăgară din DOSARUL TRANSFERURILOR se temea de şoareci. Unde se gândea să ascundă banii primiţi de la fraţii Becali şi Cristi Borcea

Geanina Terceanu, acuzată că a cerut 220.000 euro mită pentru a da o soluție de achitare în dosarul transferurilor, a fost arestată preventiv alături de frații Ioan și Victor Becali. În dosar este urmărit penal pentru dare de mită și Cristian Borcea.

DOSARUL TRANSFERURILOR REPARTIZAT JUDECĂTOAREI GEANINA TERCEANU ÎN 2009

Pe 24 februarie 2009, judecătoarei Geanina Terceanu i-a fost repartizat spre soluționare dosarul transferurilor, cauză în care Cristian Borcea, Ioan și Victor Becali fuseseră trimiși în judecată alături de alți conducători din fotbal pentru înșelăciune și de evaziune fiscală. Pe 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 — "fapta nu există".

„Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că Geanina Terceanu a primit de la inculpații Ioan și Victor Becali și de la suspectul Cristian Borcea în mai multe tranșe suma totală de 220.000 de euro. Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal, fie prin intermediar, în diferite locații din București și județele Ilfov și Ialomița. În cursul anului 2009, o parte din banii primiți au fost folosiți de Terceanu la achiziționarea unei locuințe“,  susțin procurorii. 

Pe 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunțată de Terceanu a fost desființată printr-o decizie a Curții de Apel București, iar inculpații condamnați la pedepse privative de libertate.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră