VIDEO. Dezvăluirile unei judecătoare: cum a înregistrat SRI muzică populară într-un caz de siguranţă naţională

05 Apr 2016 | scris de Mara Răducanu
VIDEO. Dezvăluirile unei judecătoare: cum a înregistrat SRI muzică populară într-un caz de siguranţă naţională

 

"În același dosar existau mai multe interceptări telefonice, bineînțeles, erau mai multe mesaje care erau considerate de către acuzare că fiind relevante în sprijinul dovedirii vinovăției. Și într-una din ședințele de judecată efectiv am stat și am audiat acele interceptări. Am să va spun că am trăit ceva ce am crezut că nu am să pățesc niciodată. (...) Am stat toți, de două sau de trei ori am reaudiat, și am ascultat muzică populară. 20 de minute. Se presupunea că era una din cele mai importante probe în acuzare", a spus judecătoarea.

Judecatoarea de la CA Cluj a explicat ca pentru a putea judeca dosarul cu toate documentele si mjiloacele de proba existente, aparare i-a solicitat judecatoarei sa se adreseze Inaltei Curte de Casatie si Justitie pentru a cere "dispozitia de declasificare, pentru ca din secrete de stat ele au fost desclasificate si facute probe la dosar".  Ajunsă la ICCJ cu adresa in cauza, Adina Daria Lupea-Aghinita a fost informata ca documentele respective "nu sunt desecretizate si nu este misiunea lor sa le desecretizeze si sa ma adresez DNA". Lucru pe care l-a si facut. La Directia Nationala Anticoruptie a fost informata ca "nu ei le declasifica, ci SRI". La Serviciul Roman de Informatii, judecatoarea Adina Lupea a fost trimisa insa inapoi la Inalta Curte, spunandu-i ca "daca ei dau mandatul, ei il desecretizeaza", potrivit sursei citate. 

Iata continuarea, relatata de judecatoarea Adina Daria Lupea-Aghinita:

"In acelasi dosar existau mai multe interceptari telefonice, bineinteles, erau mai multe mesaje care erau considerate de catre acuzare ca fiind relevante in sprijinul dovedirii vinovatiei. Si intr-una din sedintele de judecata efectiv am stat si am audiat acele interceptari. Am sa va spun ca am trait ceva ce am crezut ca nu am sa patesc niciodata. (...) Am stat toti, de doua sau de trei ori am reaudiat, si am ascultat muzica populara. 20 de minute. Se presupunea ca era una din cele mai importante probe in acuzare". Judecatoarea Adina Daria Lupea-Aghinita a concluzionat ca decizia finala este la judecator, insa are convingerea ca "va fi o practica total neunitara in instante“. 

Prezentam in continuare filmarea in care judecatoarea Adina Daria Lupea-Aghinita relateaza intamplarea cu pricina preluat de pe site-ul www.luju.ro: 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră