„James Bond“ de Constanţa, trimis în judecată pentru luare de mită. A primit 3000 de euro mită şi apoi a sărit în mare

10 Aug 2015
„James Bond“ de Constanţa, trimis în judecată pentru luare de mită. A primit 3000 de euro mită şi apoi a sărit în mare
Procurorii DNA Constanța au dispus luni trimiterea în judecată în stare de arest preventiv, a lui Laurenţiu Marin Dobre, polițistul care a fost prins în flagrant de DNA când primea 3.000 de euro de la un denunţător ca să nu dispună începerea urmăririi penale a acestuia şi a încercat să scape de anchetatori sărind în mare din barca în care se afla.

Potrivit comunicatului Direcţiei Naţionale Anticorupţie , Dobre, în prezent fost subcomisar de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Judeţene Constanţa, este acuzat de luare de mită. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, Laurenţiu Marin Dobre i-a pretins, în 29 iunie, unui bărbat 3.000 de euro pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de cercetare penală, să nu dispună începerea urmăririi penale împotriva acestuia în dosarul în care era cercetat chiar de poliţist.

Ce i-ar  fi promis poliţistul denunţătorului

În plus, Dobre i-ar fi promis denunţătorului că, în schimbul banilor, va dispune restituirea bunurilor care au fost ridicate în urma unei percheziţii făcute în luna aprilie la locuinţa acestuia din urmă.  Ulterior, în 16 iulie, bărbatul a fost abordat din nou de ofiţerul de poliţie judiciară, care i-ar fi cerut, încă o dată, cei 3.000 de euro, în acelaşi scop, arată sursa citată. Pentru primirea banilor, Dobre a stabilit ca termen limită data de 20 iulie şi ulterior 23 iulie.

Astfel, în 23 iulie, în jurul orei 17.00, subcomisarul de poliţie Laurenţiu Marin Dobre s-a întâlnit cu denunţătorul în Portul Tomis din Constanţa, pentru a primi de la acesta cei 3.000 de euro, procurorii organizând un flagrant. În momentul în care procurorii anticorupţie au intervenit, Dobre se afla într-o barcă şi a încercat să scape sărind în mare.  

„Astfel, la data de 23 iulie 2015, în jurul orelor 17:00, inculpatul Dobre Laurențiu Marin s-a întâlnit cu denunțătorul în Portul Tomis din Constanța, împrejurare în care inculpatul a primit de la denunțător suma de 3.000 euro, cu această ocazie constatându-se infracțiunea flagrantă." se precizează într-un comunicat al Direcție Naționale Anticorupție.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră