Isărescu, susţinut pentru un nou mandat la BNR de coaliţia PSD-ALDE. Reacţia celebrului avocat Piperea: "Protestez!"

24 Iun 2019 | scris de A.V.
Isărescu, susţinut pentru un nou mandat la BNR de coaliţia PSD-ALDE. Reacţia celebrului avocat Piperea: "Protestez!"

Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator aflat la cârma unei bănci centrale, va fi susţinut pentru un nou mandat la Banca Naţională a României (BNR) de către coaliţia PSD-ALDE, a anunţat, luni, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

Declaraţia este surprinzătoate, având în vedere că, din partea coaliţiei de guvernământ, au venit mai multe critici, în ultimul an, referitoare la deciziile BNR, comentează News.ro.

"După discuţia pe care am avut-o astăzi, cu doamna prim-ministru, am ajuns la concluzia că vom merge pe reînnoirea mandatului lui Mugur Isărescu. Are susţinerea noastră (...)”, a spus Tăriceanu.

El a precizat că, în viitorul Consiliu de Administraţie al BNR, conform ponderii actuale în Parlament, PSD va avea patru locuri şi ALDE un loc.

Declaraţia este surprinzătoate, având în vedere că, din partea coaliţiei de guvernământ, au venit mai multe critici, în ultimul an, referitoare la deciziile BNR.

Mugur Isărescu este şeful Băncii Naţionale din septembrie 1990 şi este cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume. În 2014, el a primit, pentru cinci ani, un nou mandat, care expiră în acest an.

Anul trecut, Isărescu a dat de înţeles că nu ar mai fi interesat de un nou mandat, însă, în luna ianuarie a acestui an, guvernatorul a afirmat că „Parlamentul va decide”.

Celebrul avocat Gheorghe Piperea se declară revoltat de modul cum este prelungit mandatul lui Mugur Isărescu la șefia BNR, arătând că „protestează contra modului ocult în care se face re-selectarea sa”.

Iată, mai jos, mesajul acestuia, postat în pagina sa de Facebook:

"Protestez public contra re-desemnarii ca guvernator al BNR a lui “Manole” Isarescu, dar mai ales, protestez contra modului ocult in care se face re-selectarea sa, plus “selectia” oamenilor agreati de (ne)maria sa, faraonul, pentru consiliul “sãu” de administratie. 
Pentru orice post de manager al unei institutii publice sau societati de stat se face un proces de selectie. Nu si pentru postul etern rezervat lui “Manole”. Si nici pentru camarila sa, bine selectata, pã algoritm, de putere si “opozitie”. 
Este penibil din punctul de vedere al oricarui set de reguli de guvernare corporatista sau de management al functiei publice sa rezervi conducerea unei organizatii esentiale a unui stat unui singur ins si cascioarelor si camarilelor crescute ca ciupercile in jurul zisului ins. BCE, OECD, FMI, BM, CE, ar trebui sa intre in pamant de rusine pentru ca permit asa ceva. 
Debitorii captivi la banci si opozantii “ciumei rosii” ar trebui sa se felicite ca, intr-adevar, au “rapus” puterea lui Dragnia (not).
Legile si hotaririle judecatoresti defavorabile consumatorilor vor ramane asa cum sunt. Ceea ce se si planificase, deja
".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră