Ion Țiriac, invitat în această dimineață la Marius FM (VIDEO)

20 Iun 2017
Ion Țiriac, invitat  în această dimineață la Marius FM (VIDEO)

Ion Țiriac este invitatul din această dimineață al emisiunii Marius FM, realizată la Smart FM de Marius Manole și Marius Tucă. 

Cu ce întrebări îl vor întâmpina cei doi realizatori și ce răspunsuri vor primi de la cunoscutul om de afaceri, puteți afla urmărind aici stream-ul live video.

Ion Țiriac: Simona Halep... Are și mult ghinion fata asta, să-ți scrântești piciorul înainte de Roland Garros, eu am zis, după accidentare, că stă cel puțin doi ani de zile. Ce faci, joci și nu Roland Garros? A jucat decent, dar nu de numărul unu mondial. A făcut o minune în sferturi, când a revenit în setul trei. Apoi a urmat semifinala, apoi finala, un meci-mitralieră, de genul celui cu Serena Williams. Fata aia lovește mingea ca din pom, și dacă-i intră ești la cinci metri de minge.

Simona Halep a făcut cadou finala de la Roland Garros. Cealaltă finală a pierdut-o, ca să nu zic că i-a fost furată. Anul ăsta a jucat modest, adversarei, ori îi intra tot, ori dădea cu bâta, tipic unei fete care nici nu s-a visat în finală.

Halep e româncă, și ca orice latin e mult mai emotivă înăuntru. Ea nu a pierdut, ci nu a câștigat. Ea este un megastar cu care românul s-a identificat.

Eu sunt în tenis de 60 de ani acolo, în tenis. Nu mă pot bucura de spectacol, ca orice spectator. Eu mă uit la jocul de picioare, la lovituri, pot să zic de 8 ori din 10 când va fi dublă greșeală. Da, am zis de la 3-1 că va pierde meciul, pentru că nu a fost destul de profesionistă, atunci când ai minge de break trebuie să faci adversarul să conștientizeze că poate pierde acea minge. Și ai 20 de secunde permise de regulament, și trebuie să profiți de ele pentru a face adversarul să conștientizeze acest lucru.

______________________

Ion Țiriac: Eu sunt fiul al războiului, l-am trăit, sunt născut în 1939. Taică-miu s-a prăpădit când aveam 11 ani, îmi aduc și nu-mi aduc aminte. Să crești doi copii, singură, pe vremea aceea a fost foarte greu. Dar Slavă Domnului, am 100 de kilograme, 1,87 m,, mănânc de trei ori pe zi, nu o singură dată, cum ar trebui ca să pot avea din nou 70 de kilograme, ca în tinerețe.

Pe patinoarul pe care l-am construit se poate juca oricând o finală olimpică. Am acceptat pentru hochei doar copii, gratuit. Avem, caz unic în lume, echipe de pitici, de la trei la cinci ani! Acum trebuie să învețe viața prin sport.

______________________

Ion Țiriac: Loja de la Paris o am de 40 de ani, din momentul inaugurării. E greu să spui care e momentul special, după o viață întreagă. Dar uite un exemplu - mă interesa cum joacă Nadal împotriva unui austriac, Tim, pe care îl cunosc de 10 ani - are antrenorul pe care l-am folosit și pentru Becker - lui îi lipsește concentrarea, pentru fiecare minge, timp de patru ore.

Djokovici trece printr-o pasă proastă, are un sfătuitor care-l învață că viața înseamnă și altceva decât tenis. Ce să facă Agassi, poate să stea și zece ani lângă el, că nu schimbă nimic. Care Agassi? Nici nu știu cum a ajuns la un nivel atât de ridicat, cu platfusul lui.

Eu îl cunosc pe Nadal înainte de a fi jucător  de tenis, i-am dat wild-card-uri la Madrid, în primii doi ani ai carierei. Omul ăsta are o concentrare și o voință extraordinare. Putere de muncă am mai văzut la Villas. E senzațional cum a revenit, după atâtea accidentări. L-am văzut din loja de la Paris., atâta concentrare, îi ieșeau venele afară din brațe, vorbea singur, își mușca și din limbă . Atât de multă voință, senzațional. 

Eu am pus un pariu, deși noi, organizatorii nu avem dreptul. Am zis că austriacul ăsta, Tim, în patru ani câștigă Roland Garros-ul, mai are trei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră