Iohannis, despre situaţia din sănătate: S-au facut progrese notabile

27 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis, despre situaţia din sănătate: S-au facut progrese notabile

În şedinţa de marţi, CSAT a avut pe ordinea de zi o informare legată de sistemul de sănătate publică şi starea de sănătate a cetăţenilor, prezentată de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Şeful statului a susţinut că în acest domeniu s-au făcut progrese notabile. 

"Ni s-a prezentat abordarea faţă de problema infecţiilor nosocomiale, unde ministrul ne-a informat că s-au făcut paşi foarte importanţi în zona clarificării legislative, a reglementărilor, inclusiv pentru biocide, în zona investiţiilor necesare pentru infrastructură. S-au făcut paşi importanţi în reglementare, în modul în care se planifică investiţiile, dar mai e foarte mult de lucru pentru a implementa această legislaţie şi pentru a ajunge efectiv la investiţia propriu-zisă", a rezumat Iohannis discuţiile din CSAT pe tema sănătăţii .

Cum preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a cerut şefului statului garanţii că după alegerile parlamentare din 11 decembrie va respecta votul românilor şi va accepta propunerea de premier a partidului sau coaliţiei care are majoritate, Iohannis a fost întrebat dacă va oferi aceste garanţii. 

"Domnului Tăriceanu nu am ce garanţiii să îi dau, dar românilor am ce garanţii să le dau. Le-am dat când am preluat mandatul, când am jurat că voi respecta legile şi voi face tot ce îmi stă în putere în avantajul României. E jurământul cel mai important pe care îl face un preşedinte şi orice punere sub semnul întrebării este o obrăznicie politică", a spus preşedintele.

Cât priveşte cererile de intrare în insolvenţă ale RADET şi ELCEN Bucureşti, care ar putea pune în pericol alimentarea cu apă caldă şi căldură a Capitalei, Iohannis a spus că acestea ţin de competenţa autorităţilor locale proaspăt alese şi aşteaptă rezolvarea.

"Bucureștenii au ales o nouă echipă ca să rezolve această problemă și așteptăm cu toții să o rezolve. Pe de altă parte, Guvernul este foarte interesat să participe în această rezolvare, așa că putem să fim optimiști că se găsesc soluții pentru această problemă. Ar fi revoltător dacă bucureștenii ar rămâne fără apă caldă sau fără încălzire. Acum încep deja nopțile să fie destul de reci", a spus Iohannis..

Şeful statului a anunţat, totodată, că MApN a decis că unitatea din România care va deveni brigadă multinaţională a NATO este Brigada 2 Infanterie Rovine. Brigada are sediul în Craiova, unde va funcţiona şi brigada multinaţională.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră