ULTIMA ORĂ. Rămâne România pe poziţii? Ce a decIarat preşedintele Klaus Iohannis în problema REFUGIAŢILOR

14 Sep 2015
ULTIMA ORĂ. Rămâne România pe poziţii? Ce a decIarat preşedintele Klaus Iohannis în problema REFUGIAŢILOR
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi  într-o conferinţă de presă la Cotroceni, în contextul refuzului cotei de refugiaţi, că ”România nu este o ţară xenofobă, nici autistă, nici separatistă”, el spunând că oferta ţării noastre pentru primirea refugiaţilor este foarte generoasă. 

”România nu este o ţară xenofobă, nici autistă, nici separatistă”, a declarat şeful statului, în contextul refuzului României de a accepta cota de refugiaţi propusă de Comisia Europeană.

El a mai spus că există şi alte forme prin care statele care refuză cotele obligatorii îşi pot arăta solidaritatea. ”Există alte forme prin care ţările care refuză cotele obligatorii îşi pot arăta solidaritatea. Noi ne-am exprimat de fiecare dată pornind de la solidaritate. România e solidară cu ceilalţi membri din Uniunea Europeană într-o măsură care se va arăta pe parcurs şi cu imigranţii. Noi am făcut o ofertă foarte generoasă pentru relocarea celor 40.000 de imigranţi”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Câţi refugiaţi urmează să fie repartizaţi României


România ar trebui să primească 6.351 de refugiaţi, potrivit unei distribuiri făcute de Comisia Europeană, transmite Reuters, care citează surse europene. Asta în condiţiile în care premierul Victor Ponta a spus că România nu poate primi mai mult de 1.500 de persoane. România va primi acest număr de refugiaţi dintr-un număr total de 160.000 de imigranţi. Propunerea Comisiei Europene va fi făcută publică miercuri, potrivit Reuters. În total, 160.000 de refugiaţi, aflaţi în Grecia (66.400), Italia (39.600) şi Ungaria (54.000), vor fi relocaţi. Un anunţ oficial privind noile cote urmează să fie făcut miercuri de preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Ce a declarat Victor Ponta în problema refugiaţilor

Victor Ponta a declarat că şedinţa CSAT în care se va discuta despre criza refugiaţilor va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, când se va decide asupra cotei de refugiaţi, adăugând că, în opinia sa, România nu poate accepta mai mult decât capacitatea sa de 1.500 de locuri. Şi Polonia a anunţat că nu poate primi mai mult de 2.000 de persoane. În noua schemă propusă de CE, Varşovia ar trebui să primească aproape 12.000 de persoane.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră