Preşedintele, un mare NU pentru premierul propus de Dragnea. Urmează suspendarea?

27 Dec 2016 | scris de Mara Răducanu
Preşedintele, un mare NU pentru premierul propus de Dragnea. Urmează suspendarea?

Anunţul vine sub forma unei declaraţii de presă făcute la Palatul Cotroceni şi postate pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, fără un motiv oficial pentru această respingere. 

Reamintim că președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat  că nu va face o altă propunere de premier în cazul în care șeful statului Klaus Iohannis va refuza nominalizarea lui Sevil Shhaideh.

 "Eu nu voi mai veni cu o altă propunere. Dacă va fi refuzată, ne vedem în altă parte. (...) Am spus de la început că noi vom avea o singură propunere. Punct. Nu vom veni cu o altă propunere. Dacă această propunere va fi refuzată neexistând niciun motiv constituțional sau din punct de vedere al drepturilor fundamentale să fie refuzată, atunci vom înțelege că nu s-ar dori ca cei care au câștigat alegerile și au majoritate să facă Guvernul. Nu are rost să venim cu a doua propunere", a spus Dragnea, după consultările de la Palatul Cotroceni. 

 

Sevil Shhaideh

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:
„Bună ziua!
Săptămâna trecută, când am avut consultări cu partidele politice, PSD și ALDE, care au ținut să vină împreună la consultări, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru poziția de Prim-ministru.
Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra, și am decis să nu accept această propunere. În consecință, solicit coaliției PSD + ALDE să facă altă propunere. Vă mulțumesc!”

Propunerea PSD-ALDE ca Sevil Shhaideh să fie premier a fost făcută la 21 decembrie.

Vom reveni cu detalii

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră