Iohannis: România este o țară sigură, SRI este un partener credibil

29 Mar 2016 | scris de Cristi Ionescu
Iohannis: România este o țară sigură, SRI este un partener credibil

Președintele Klaus Iohannis a declarat, după prezentarea bilanțului instituției pe anul trecut, că SRI și-a făcut pe deplin datoria, cu eficiență și cu seriozitate

"România este o țară sigură, scutită de incidente de securitate și terorism. Am mulțumit celor care lucrează în SRI pentru că au asigurat securitatea cetățenilor României. SRI a contribuit esențial la lupta împotriva corupției, care rămâne unul dintre cele mai sensibile subiecte relevant deopotrivă pentru instituții, dar și pentru opinia publică. Am remarcat și activitatea împotriva rețelelor de evaziune și crimă organizată, dar și rolul jucat de SRI în zona de cyber intelligence. Mă bucur să constat că SRI este un partener respectat și credibil în comunitatea de informații euroatlantică și contribuie la profilarea României ca furnizor de securitate în regiune", a adăugat Iohannis.

Totuși, România are restanțe în ce privește legislația referitoare la securitatea națională, a precizat șeful statului, precizând că este nevoie de o reformă legislativă.

"Am vorbit și despre restanțele pe care le avem în materie de legislație. Mă refer aici atât la reluarea discuției cu privire la legislația din domeniul securității cibernetice, cât și la ansamblul reglementărilor în domeniul securității naționale. Absența unei legislații coerente, unitare și actualizate în materie de securitate națională rămâne o temă sensibilă. Avem nevoie de o reformă legislativă, care necesită timp, dezbatere și coordonare, dar nu mai poate întârzia", a spus Iohannis în conferința comună cu șeful SRI, Eduard Hellvig.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră