Directorul Centrului pentru Jurnalism Independent: “Cel de-al doilea proces intentat de Vosganian lui Tucă excede simpla reparație morală”

03 Mai 2015
Directorul Centrului pentru Jurnalism Independent: “Cel de-al doilea proces intentat de Vosganian lui Tucă excede simpla reparație morală”
Directorul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), Ioana Avadani, a precizat ca motivarea Tribunalului Bucuresti a fost corect motivata in procesul pierdut de Varujan Vosganian vs. Marius Tuca, Liviu Turcu si Editura Intact. Mai mult, considera ca cel de-al doilea proces intentat de Vosganian, cel pentru recuperarea dobanzii la daunele morale, excede simpla reparatie morala. 

Marius Tuca a fost obligat sa-i plateasca lui Varujan Vosganian daune morale in valoare de 40.000 de euro. Si a platit. Acum, Varujan Vosganian mai vrea aproximativ 17.000 de euro dobanzi si cheltuieli de judecata.  

“Am citit motivarea Tribunalului asa cum ati redat-o voi. Mi se pare corect motivata, in linie cu argumentele pe care orice avocat al drepturilor omului de buna credinta le sustine. O sanctiune trebuie aplicata daca exista fapta ilicita, daca se dovedeste reaua credinta sau intentia faptasului de a produce pagube si daca exista dovada pagubelor poroduse de fapta respectiva. Din motivatia TMB reiese ca niciunul dintre aceste elemente nu a fost reflectat in probe. Nu cunosc motivatia Curtii de Apel, nu stiu care au fost argumentele judecatorilor care au decis altfel decat cei de la TMB. Cu atat mai putin am cunostinta de probe. Departe de mine ideea de a restrange sau comenta dreptul cuiva de a se adresa justitiei. Dar, ca o opinie personala, cred ca cel de-al doilea proces intentat de dl. Vosganian, cel pentru recuperarea dobanzii la daunele morale excede simpla reparatie morala”, a declarat Ioana Avadani.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră