Ioan Niculae rămâne în închisoare. Tribunalul Dâmbovița a respins cererea de eliberare condiționată

19 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Ioan Niculae rămâne în închisoare. Tribunalul Dâmbovița a respins cererea de eliberare condiționată

UPDATE 13:28 - Tribunalul Dâmbovița a respins cererea de eliberare condiționată a omului de afaceri Ioan Niculae. El a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, pe 2 aprilie 2015, la doi ani și șase luni închisoare cu executare, în dosarul "Mită la PSD".

............................

Magistrații Tribunalului Dâmbovița au rămas în pronunțare, urmând ca pe parcursul acestei zile să anunțe decizia în ceea ce privește o eventuală eliberare condiționată a lui Ioan Niculae. Omul de afaceri le-a spus, astăzi, judecătorilor că a înțeles greșeala făcută, că a încercat să se îndrepte și nu vrea decât să ajungă la familie.

''Nu am creat nicio problemă în penitenciar, nu am fost implicat în niciun incident'', a mai spus Niculae.

Avocatul acestuia a explicat că au fost îndeplinite ireproșabil criteriile eliberării condiționate. 

Niculae a scris în închisoare cinci cărți, care i-au adus o scurtare a pedepsei cu 150 de zile, iar 21 de zile le-a câștigat ca urmare a muncii prestate în penitenciar.

''A executat minimul de fracție și prin excluderea celor 150 de zile aferente scrierii lucrărilor științifice'', a precizat apărătorul lui Ioan Niculae, conform Agerpres.

Totodată, avocatul a depus înscrisuri prin care a demonstrat că omul de afaceri a achitat integral prejudiciul din dosar.

Ioan Niculae este în prezent încarcerat la Penitenciarul Găești. 

El a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, pe 2 aprilie 2015, la doi ani și șase luni închisoare cu executare, în dosarul "Mită la PSD".

Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, este acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, fostul președinte al Consiliului Județean Brăila Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră