“Investitii in viitorul dumneavoastra”. CENTRU DE CERCETARE PENTRU TEHNICA MASURARII – CERTIM

28 Oct 2015
“Investitii in viitorul dumneavoastra”. CENTRU DE CERCETARE PENTRU TEHNICA MASURARII – CERTIM
Astazi, 27 octombrie 2015, a avut loc lansarea Centrului de Cercetare pentru Tehnica Masurarii Inteligente – CERTIM. Acest lucru a fost posibil prin accesarea de fonduri europene in cadrul programului POS CCE. Agenda evenimentului a continut puncte definitorii menite sa faca publicul larg sa inteleaga importanta unui astfel de centru de cercetare in Romania si deopotriva prin prezentarea laboratorului si echipamentelor achizitionate s-a subliniat acuratetea cu care se poate lucra in laboratoarele de masurari ultrarapide cu laser, masurari 3d precum si in laboratorul de nanometrologie.

Printre echipamentele prezentate de Prof. Univ. Dr. Ing. Gheorghe Gheorghe, Directorul General al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică si Tehnica Masurării (INCDMTM) se numara  microscopul de forta atomica, sistemele de masurare cu laser a microgeometriei suprafetelor, sistemul de masurare prin telemetrie laser, sistemul de masurare noncontact prin scanarea razei laser, sistemul de masurare cu calser a pozitiei relative a suprafetelor si scanerul digital 3d.

Pe langa prezentarea tehnicii de lucru, Prof.Dr.ing. Popan Gheorghe, directorul CERTIM a prezentat  aspecte legate de realizarea proiectului CERTIM. Fostul Ministru al Cercetarii  Prof.Dr.Ing. Palade Doru Dumitru, actual Director Stiintific, a aratat importanta Centrului nou creat pentru INCDMTM. De asemenea s-au abordat discutii despre cum ar putea fi promovata in Romania cercetarea si cum ar puteafi invatati si remunerati tinerii care intra in aceasta lume pentru a nu pleca din tara la finalul studiilor.

In incheiere a fost organizata o vizita in laboratorul inaugurat numit de cercetatori si “Camera Curata” deoarece este un mediu steril, controlat, echipamentele si probele nefiind astfel contaminate de mediul exterior, unde accesul se face cu echipamente speciale, pe baza de cartela si chiar scanarea retinei.


PROGRAMUL OPERATIONAL SECTORIAL CRESTEREA COMPETITIVITATII ECONOMICE
–AXA PRIORITARA 2 – CDI/OPERATIUNEA 2.2.1
PROGRAMUL NATIONAL CAPACITATI;
Cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră