Invazie de șerpi în Timiș! Localnicii unui sat de lângă Lugoj spun că au văzut exemplare de peste 4 metri lungime. Ce spun specialiștii

24 Iul 2015
Invazie de șerpi în Timiș! Localnicii unui sat de lângă Lugoj spun că au văzut exemplare de peste 4 metri lungime. Ce spun specialiștii
Temperaturile caniculare din ultima perioadă au condus la o situație care nu a mai fost întânită vreodată într-o localitate de lângă Lugoj, județul Timiș. Oamenii din Costeiu au declarat pentru presa locală că numărul șerpilor care se apropie de casele lor este tot mai mare de la zi la zi și că, nu de puține ori, înfricoșătoarele târâtoare le intră și în case. 
 
Deşi sunt inofensivi, şerpii de casă creează o stare de disconfort pentru majoritatea localnicilor. Mai mult, oamenii spun că pe o uliţă din sat se plimbă un adevărat monstru, un şarpe care depăşeşte patru metri lungime. 
 
„Veneam cu tractorul de la ţarină, cum fac tot timpul, printre uliţi. L-am văzut şi m-am dat jos, dar avea cel puţin 3 metri, poate chiar 4. Până am strigat la vecinul meu la poartă să aducă o furcă, nu l-am mai găsit. Nu am văzut aşa ceva la Coşteiu de când stau aici”, a declarat Cornel.
 
Bărbatul nu este singurul care a vrut să-i vină de hac reptilei.  
 
„L-am văzut în tufişuri pe uliţă, lângă gard. Era mare de tot, nu ştiu cât de mare că era încolăcit jumătate. M-a văzut şi o început să se agite, dar până am adus sapa din grădină, nu l-am mai prins. Îi ciudat că uliţa noastră îi departe de apă, acolo da, îs mulţi la apă, dar aşa pe uliţă un şarpe aşa mare nu am mai văzut”, a spus şi Petru.
 
Specialiştii spun că în zona de est a judeţului Timiş nu există şerpi veninoşi. Şerpii de casă sunt inofensivi şi de obicei fug atunci când simt oameni prin preajmă.
 
„De la temperaturile astea mari o iau razna şerpii. Nu sunt veninoşi, sunt puţin veninoşi, au ceva venin în sistemul de apărare, aşa că dacă are loc muşcătura e bine să se meargă la spital. Nu sunt mortali ca viperele, dar trebuie să meargă omul muşcat la spital pentru orice eventualitate”, a explicat pentru cetateanul.ro Petrică Damian, preşedintele AJVPS Lugoj.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră