42 de persoane, evacuate de pompieri, din cauza unui incendiu într-un bloc din municipiul Sibiu

24 Oct 2015
42 de persoane, evacuate de pompieri, din cauza unui incendiu într-un bloc din municipiul Sibiu
42 de persoane, dintre care cinci copii, au fost evacuate, sâmbătă dimineața, de pompieri, dintr-un bloc din municipiul Sibiu unde izbucnise un incendiu la un apartament, echipajele medicale acordând asistență de urgență și transportul la spital pentru trei persoane, informează un comunicat de presă al ISU Sibiu Cel mai probabil incendiul a izbucnit în urma producerii unui scurtcircuit electric, transmite Agerpres.

Potrivit comunicatului Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Cpt. Dumitru Croitoru" al Județului Sibiu, ''la fața locului s-au deplasat în cel mai scurt timp Primul — adjunct al Inspectorului șef al ISU Sibiu col. Virgil Giurgiu, împreună cu grupa operativă și pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Sibiu.

Echipajele de intervenție s-au deplasat cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale de primă intervenție si comandă, o autospecială pentru descarcerare, două autospeciale SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple.

De asemenea, în sprijinul echipajelor de pompieri au intervenit trei ambulanțe cu echipajele aferente, aparținând Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu. În urma intervenției de stingere, flăcările au afectat apartamentul în proporție de 90% fiind distruse mobilierul, electrocasnicele, materiale textile precum și alte elemente combustibile ale imobilului.

Din cauza fumului au fost degradate casa scării și apartamentele situate la etajele superioare. Pompierii sibieni au acționat oportun și profesionist reușind să limiteze propagarea incendiului la celelalte niveluri ale construcției'', se arată în comunicatul ISU Sibiu.

Potrivit unui comunicat al purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Decebal Todăriță, unul dintre cei aduși la unitatea medicală în urma incendiului, un bărbat de 25 de ani, este ''policontuzionat prin cădere de la mare înălțime și a fost internat în cadrul Secției Clinice Chirurgie I a SCJU Sibiu".

"În urma investigațiilor medicale a fost diagnosticat cu contuzie toracică și pulmonară dreapta, hemopneumotorax drept drenat, pneumotorax stâng care nu a necesitat drenaj, multiple fracturi, fractură de bazin fără indicație operatorie. Investigațiile nu au evidențiat leziuni craniene. În momentul de față, pacientul este stabil hemodinamic, conștient și cooperant și se află sub supraveghere și tratament de specialitate", precizează comunicatul.

Totodată, o femeie de 91 de ani a suferit arsuri și intoxicație cu monoxid de carbon, fiind internată în cadrul Secției Clinice ORL.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră