Autoritățile spaniole își cer scuze după ce au dezinfectat cu clor plajele

29 Apr 2020 | scris de A.A.
Autoritățile spaniole își cer scuze după ce au dezinfectat cu clor plajele

În urma cu câteva zile și-au făcut apariția tractoarele ce pulverizau clor pe plajele Zahara de los Atunes, conform The Guardian.

Reprezentanții locali s-au grăbit să-și ceară scuze că au decis decontaminarea plajelor cu clor, fără să analizeze impactul asupra mediului.

Primăria satului pescăresc Zahara de los Atunes a demarat o amplă campanie de dezinfectare a plajelor pentru a fi o zonă cât mai sigură în condițiile în care, după o perioadă de șase săptămâni, copiilor sub 14 ani li s-a permis să iasă câte o oră pe zi pe stradă.

Măsura de a pulveriza clor pe plaje a fost aspru criticată de ecologiști: ”Este complet absurd ce s-a întâmplat. Plaja este un ecosistem viu! Atunci când arunci clor peste microorganisme, cu siguranță omori tot în calea ta.”, a declarat Maria Solores Iglesias Benitez.

Benitez conduce o asociație locală ce susține protejarea mediului în special militează pentru protejarea cuiburilor păsărilor călătoare.

În condițiile izolării populației de mai bine de 6 săptămâni, tot mai multe păsări și-au făcut cuiburile direct pe plală, iar tractoarele au trecut peste ele distrugându-le în totalitate.

Benitez a trimis mai multe scrisori autoritățile atrăgând atenția asupra măsurii extreme și a decis să se adreseze organizației Greenpeace pentru a opri aceste proceduri. Activiștii au comparat absurdul măsurilor luate de autorități cu declarația lui Trump atunci când a sugerat ca oamenii să fie tratați cu clor în încercarea de a limita răspândirea pandemiei.

Reprezentanți ai guvernului regiunii Anadalucia au demarat investigațiile în acest caz susținând că autoritățile locale nu aveau aprobările necesare pentru această acțiune.

Într-un interviu acordat postului TV Canal Sur, purtătorul de cuvânt al primăriei a recunoscut că s-a comis o mare greșeală, dar intențiile au fost din cele mai bune.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră