Inspectorii şcolari au aflat şi ei cât de greu e ghiozdanul unui elev. Ce vor să facă

09 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Inspectorii şcolari au aflat şi ei cât de greu e ghiozdanul unui elev. Ce vor să facă

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a reacţionat luni după ce mama unui elev şi-a trimis copilul la şcoală doar cu o coală de hârtie în semn de protest că ghiozdanul acestuia cântărea cât un sfert din greutatea lui.

„Ce fac copiii care au de cărat 11 kg? Ce facem cu aceste generaţii de copii? Demersul meu este de a atrage atenţia”, a declarat luni mama copilului, Nicoleta Vaia, din Bucureşti. Copilul acesteia are 16 kg, iar ghiozdanul 4. Ea propune ca şcolile să fie dotate cu dulăpioare metalice în care elevii să-şi ţină cărţile. 

"Mă gândesc că școlile sunt în subordinea primăriilor si tot gandindu-mă calculez cât ar costa investiția minima de a cumpăra dulăpioare metalice pentru toate clasele? În viitor ar însemna generații de elevi cu o coloana vertebrala sănătoasă, firește dacă asta ar interesa. Demersul meu nu este numai pentru copilul meu, ci pentru toți copiii, pentru aceia care nu-si permit să achite un dulăpior, pentru aceia pe care părinții ii învață obedienta de mici, pentru aceia care nici măcar nu au voie sa se plângă. Demersul meu NU este pentru geniile, eroii, uriașii ratați ai țării, cei care își începe discursul cu:" pe vremea mea am cărat si mai mult si n am murit", fizic nu, dar spiritual sunteți în descompunere.", a scris Nicoleta Vaia pe Facebook.

Protestul a ajuns şi la urechile Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti care a precizat într-un comunicat că a luat act de protestul Nicoletei Vaia.

"Menționăm faptul că, în zilele imediat următoare, inspectorii școlari vor face verificările de rigoare care să certifice adevărul celor exprimate de doamna Nicoleta Vaia și, după caz, vor iniția toate demersurile necesare pe lângă autoritățile locale, astfel încât să fie asigurate condițiile optime de școlarizare pentru elevii din Municipiul București", se arată în comunicatul ISMB.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră