INS: 70,3% dintre români citesc ziarele sau revistele online

14 Iul 2015
INS: 70,3% dintre români citesc ziarele sau revistele online
Datele Institutului Național de Statistică arată că principalele segmente de informații pe care peste o treime dintre români le-a accesat atunci când au utilizat internetul în 2014 sunt citirea online a știrilor, căutarea de informații despre bunuri și servicii sau corespondența prin e-mail și discuțiile prin intermediul rețelelor de socializare. 

Astfel, Internetul este utilizat de 70,3% dintre români pentru citirea online a site-urilor de știri/ziare/reviste, de 65,7% pentru căutarea informațiilor referitoare la bunuri sau servicii, în timp ce 45,5% îl folosesc pentru a juca sau descărca jocuri, imagini, filme sau muzică, scrie agerpres.ro.

Totodată, 78,6% au accesat Internetul în ultimele 3 luni din anul 2014 mai ales pentru corespondența prin e-mail ( din persoanele care au utilizat Internetul în ultimele 3 luni), dar și pentru rețelele de socializare (67%).

Datele INS mai arată că la sfârşitul anului trecut, numărul utilizatorilor de Internet în România, cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani, era de 9,4 milioane de persoane.  Internetul este utilizat de  63,8% dintre bărbați și 59,4% dintre femei. De asemenea, mai puțin de 3 din 4 pensionari accesează Internetul pentru citirea online a știrilor/ziarelor/revistelor, în timp ce elevii și studenții utilizează Internetul cu frecvență mai mare decât alte categorii de populație pentru comunicare (97,7%) și mai ales participarea la rețele de socializare (86,6%).

Cite;te mai multe ştiri din Actualitate!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră